Annonce
Middelfart

77-årige Mogens fræser frivilligt og er med til at sikre god økonomi i Husby Forsamlingshus

Mogens Poulsen har i flere år været frivillig på "Udeholdet" i Husby Forsamlingshus. Holdet sørger for den udvendige vedligeholdelse, men når der skal skrælles 70 kilo kartofler, er Mogens Poulsen også klar til at give en hånd med. Foto: Mia Harm Madsen
Med to hænder og en del gå-på-mod når man langt. 77-årige Mogens Poulsen har i flere år været frivillig i Husby Forsamlingshus, og det er indsatser som hans, der gør, at en lille landsby kan præstere et flot samlingssted.

Husby: 77-årige Mogens Poulsen fra Emtekær har det lidt med Husby Forsamlingshus, som en bjergbestiger har det med et bjerg.

- Jeg hørte en gang om en mand, der kravlede op på Kilimanjaro. Da han blev spurgt, hvorfor han gjorde det, svarede han: "Fordi det er der", siger Mogens Poulsen, der igennem de sidste syv-otte år har været en del af "Udeholdet", der vedligeholder det gamle forsamlingshus.

Gennem de sidste tre uger har han hver formiddag brugt lidt af sin tid på at fræse fuger i huset fra 1904. De trænger til at blive ordnet, og de er meget hårde at fræse ud, så det kommer til at tage længere tid end først beregnet. Men Mogens Poulsen holder ved.  Han stopper først, når det er færdigt, og imens tænker han på, hvor pænt det bliver, når det står nyfuget.

Annonce
Mogens Poulsen har gang i mange projekter. Ikke mindst i sit eget hus, men derfor tager han alligevel en tørn i Husby Forsamlingshus. Foto: Mia Harm Madsen

Det er blandt andet med folk som Mogens Poulsen, at forsamlingshuset i Husby kan holde skruen i vandet.

Flere borgerdrevne initiativer er med til at sikre forsamlingshusets gode økonomi. For eksempel var det en rigtig god idé at lave takeaway under nedlukningerne, for det var et koncept, folk i lokalområdet kunne forholde sig til, og de kvitterede med at købe så meget af det, at det gav et pænt overskud.

Også nedlukningen blev brugt til at få malet og tapetseret den indvendige del af forsamlingshuset, så den er klar til nye arrangementer, når landet igen åbner helt op.

Betaler tilbage

På stilladset står Mogens Poulsen så formiddag efter formiddag.

Skulle man have haft et firma til det, havde det nok kostet 60-70.000 kroner, vurderer han.

Men med vedholdenhed, en fugefræser, et lånt stillads og en kaffepause i ny og næ, kan Mogens Poulsen ordne det hele for cirka 3000 kroner.

Med et lånt stativ og det rette værktøj når Mogens Poulsen igennem hele gavlen. Fugerne driller lidt, for de er stenhårde, og det trækker hele processen. Men færdig, det skal han nok blive, siger han. Foto: Mia Harm Madsen

- Jeg tænker på det som om, at jeg betaler tilbage for alle de gode stunder, jeg har haft her i forsamlingshuset, siger Mogens Poulsen.

Selv om gavlen lige nu er et enmandsprojekt, så deltager han også i mange af de andre aktiviteter, der er omkring forsamlingshuset. For når der skal skrælles 70 kilo kartofler til den populære takeaway, står Mogens Poulsen der også.

- Det er da hyggeligt at skrælle. Men det er, fordi jeg har "roehakker-genet". I gamle dage, når vi hakkede roer, så skulle vi op og ned i rækkerne mellem roerne. Vi skulle ikke tænke så meget, vi skulle bare fortsætte, siger han om den tilgang, han har til både roer, kartofler og altså også genstridige fuger.

77 år er ingen hindring. Mogens Poulsen springer ubesværet rundt på både stigen og stilladset. Foto: Mia Harm Madsen


Jeg tænker på det som om, at jeg betaler tilbage for alle de gode stunder, jeg har haft her i forsamlingshuset.

Mogens Poulsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce