Annonce
Kerteminde

77-årig nægtet ture i kørestol: Hjemmeplejen gør, hvad de kan eller er 'tudeprinsesser' - Læserne er delte

Bessi Vett ville have brugt sit klippekort til køreture i byen. Foto: Helle Nordström
Bessi Vett fra Møllevænget har fået nej til at blive skubbet rundt i sin kørestol i byen. Det er noget, læserne har delte meninger om. Læs et udpluk af kommentarer fra Facebook her.

77-årige Bessi Vett har fået nej til at blive skubbet rundt i byen i sin kørestol. Hendes veninde har fået ja.

Bessi skal have en motor på sin kørestol for, at hjemmeplejen vil skubbe. Men det kan hun ikke få, for så er motoren i vejen, når de skal op og ned ad kantstene. Hun kan heller ikke benytte Flextrafik, hvis der kommer motor på.

Det er noget, der er delte meninger om blandt folk på Facebook. Læserne siger:

Conny Holm Nielsen: De burde sku skamme sig. Det kan jo ikke passe, at nogen kan blive kørt rundt, og andre ikke kan. De kørestole i dag er nemme at skubbe rundt. Kerteminde Hjemmepleje, nu må I komme ind i kampen.

Birthe Prüsse Nielsen: Man skal jo lige tage højde for, at der så ikke kun er en kørestol, der skal skubbes, men det kan blive mange, og personalet skal jo gerne holde mange år. Der er ingen, der takker dem, når de bliver uarbejdsdygtige med dårlig ryg. Jeg får for tiden hjælp fra hjemmeplejen i Kerteminde og er meget tilfreds.

Hans Larsen: Må da bare håbe, at man ikke ender sine dage i sådan en …!!!

Marie Jensen: Sandheden er, at hjemmehjælpere i dag er nogle tudeprinsesser. De uddannes ofte alt for unge og uden nogen som helst erfaring. Det eneste, der står klart for dem, er, hvad der kommer ind på bankkontoen hver måned. Hjemmehjælp med hjertet er ved at uddø.

Karin Nicolaisen: Marie Jensen, det er altså ikke helt rigtigt. Min mor modtager hjælp det meste af døgnet. Jeg må sige, at her foregår det i høj grad med hjertet. Tror også, at vi skal huske, at den enkelte hjemmehjælper skal holde til et helt arbejdsliv. Så det er jo ikke den enkelte kørestol, men mængden af skub og løft.

Conny Martinussen: Det er lige før, at man håber at komme herfra før, man får brug for hjemmeplejen.

Helle Martinsen: Hvor er jeg træt af, at læse at hjemmeplejen i Kerteminde ikke kan en skid og ikke laver en skid. Vi knokler røven ud af bukserne hver eneste dag. Vi er tit de første, der reagerer, når en borger bliver syg. Tit dem, der er der og holder i hånden ved det sidste åndedrag, fordi ingen andre har tid. Vi opsporer sygdom, ordner stomikateter, renser, tilser og så videre. Vi bader, vasker og gør rent hos dem, der ikke kan. Hjertet på det rette sted? De borgere, jeg kommer hos, er i hvert fald af en anden mening, end den I siger her. Følg mig en dag, og I vil ikke kunne holde trit. Jeg er hjemmehjælper, og jeg gør det fandeme godt. Mine borgere er i centrum for mig hver dag. Elsker det job, I sviner til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce