Annonce
Odense

76 forældre klager over Odense Kommune

- På seks måneder har vi mødt fem sagsbehandlere, fortæller fortvivlet mor til DR Fyn

På et år har en fjerdedel af socialrådgiverne i handicapområdet i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune sagt op.

Det har fået 76 forældre til at klage over kommunens behandling af handicappede børn. Forældrene klager til blandt andet ombudsmanden og Ankestyrelsen, fortæller P4 Fyn.

Carina Andersen fra Allesø er mor til niårigerige Selina, som er ramt af autisme og en sjælden kromosomfejl. Moderen mener ikke, at kommunen har løst opgaven tilfredsstillende.

- I de seneste seks måneder har det været rigtig slemt. Der har vi haft fem forskellige sagsbehandlere, og vi oplever, at sagsbehandlere møder uforberedte op til møder, hvor de eksempelvis ikke har sat sig ind i vores datters diagnose, siger Carina Andersen til DR Fyn.

Kritikken overrasker ikke formanden for Socialrådgiverforeningen i Syddanmark, Anne Jørgensen.

- Odense Kommune lægger meget stramme budgetter, som man prøver at tilpasse loven til. Det er det krydsfelt, som socialrådgiverne sidder i, siger formanden til DR Fyn.

Handicapafsnittet har været ramt af store udskiftninger, og det kan være én af grundene til familiernes frustration, forklarer familie- og velfærdschef i Odense Kommune Stig Thomasen til DR Fyn.

Kritikken gør indtryk på kommunen, og efter sommerferien er repræsentanter for familierne indbudt til møde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce