Annonce
forside

750.000 til trivselsprojekt

OAK Foundation har givet to-årig bevilling til trivselsprojekt for børn og unge på Langeland

RUDKØBING: Frivilligcenter Langeland kan arbejde frem til marts 2019 på at etablere tilbud til børn og unge i Projekt Hjerterum. De næste aktiviteter som startes op er med særligt fokus på ensomhed, forældres skilsmisse, angst og at være pårørende til en syg.

OAK Foundation har givet en donation på 750.000 kroner til Projekt Hjerterum, hvilket sikrer løn til en projektkoordinator og aktiviteter frem til foråret 2019.

- Vi er naturligvis meget glade for at kunne fortsætte projektet, fortæller centerleder, Linda Dybdal Nielsen.

- Især fordi det indledende researcharbejde og rekrutteringen af en god, stabil frivilliggruppe har taget lidt længere tid end forventet, fortsætter hun.

I 2017 er der, med det indledende arbejde på plads, særligt fokus på at opstarte aktiviteter. Lige nu er der blandt andet åbent for tilmelding til projektets trivselsgrupper for børn og unge.

- Vi søger deltagere til grupper med fokus på henholdsvis skilsmisse, angst og at være pårørende til en syg. I en trivselsgruppe kan deltagerne møde jævnaldrende, som tumler med samme slags udfordringer. Grupperne ledes af kompetente frivillige, som sørger for at der er struktur og et konstruktivt fokus i gruppeforløbene, fortæller projektkoordinator, Nina Andersen.

Deltagelse i trivselsgrupperne er gratis og for børn og unge i aldersgruppen 8-12 og 12-16 år.

Ud over grupperne, som kræver tilmelding, opstartes også et åbent tilbud for unge, som ønsker at skabe sig et større netværk og have et fællesskab med andre unge.

- Hver onsdag i tidsrummet 16-18 er der åbent i Klub Nexus, som er et netværkstilbud for unge i aldersgruppen 14-18. I Klub Nexus er omdrejningspunktet sociale aktiviteter såsom brætspil, fællesspisning, filmhygge og selvfølgelig almindelig snak over en kop te. Også i Klub Nexus er der frivillige tilknyttet, som står for planlægning af aktiviteter og naturligvis for, at der bliver taget godt imod alle.

Alle aktiviteter foregår i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1 i Rudkøbing.

Interesserede kan kontakte Nina Andersen på tlf. 2080 4533.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce