Annonce
Faaborg-Midtfyn

75.000 kroner til Faaborg Esportsforening

Faaborg E-sportsforening blev stiftet i maj, og har nu fået penge til at komme videre for. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Faaborg Esportsforening har fået 75.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Lørdag 26. oktober er foreningen klar med både bootcamp og forældremøde.

Faaborg: I maj blev Faaborg Esportsforening stiftet med den vision at skabe et sundt og godt fællesskab omkring e-sport og gaming. Og interessen har allerede været over al forventning for foreningens bootcamps i Forum Faaborg.

Den reelle træning med daglige træningsdage har måttet lade sig vente på sig. Foreningen har nemlig de seneste måneder knoklet med at søge midler, da en e-sportsforening er en bekostelig affære at banke op.

Der er dog gode nyheder, for Faaborg-Midtfyn Kommune har bevilget 75.000 kroner til foreningen. Pengene skal gå til udstyr. Planen er, at foreningen inden for den kommende tid vil blive aktiv med ugentlige træningstider og bootcamps.

Annonce

Forældre inviteres til møde

Til Faaborg Esportsforenings næste bootcamp, som er i Forum Faaborg lørdag 26. oktober, kan man som forældre komme til et forældremøde for at høre mere om den kommende træning, og hvordan det hele kommer til at kører fremadrettet.

På mødet deltager fysioterapeut Camilla Gustavsson. Hun vil fortælle om siddestillinger, og hvordan man kan hjælpe børn og unge til at undgå nakkesmerter og få daglig bevægelse ind i e-sporten.

Man kan læse mere om billetter til bootcampen og forældremøde på foreningens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce