Annonce
Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Helle Vibeke Søgaard Pedersen nyder at være sammen med børnene i Kastaniehuset. Også selv om hun ikke får penge for det. Foto: Kasper Riggelsen
Siden 2006 har Helle Vibeke Søgaard Pedersen fungeret som frivillig i daginstitutionen Kastaniehuset, og hun har ingen planer om at stoppe foreløbig.

Nyborg: Nogle mennesker har brug for lykkepiller for at klare sig igennem dagen. For 75-årige Helle Vibeke Søgaard Pedersen har omgangen med børn den samme effekt. Faktisk kan hun ikke forestille sig et liv uden.

I 2006/2007 besluttede den pensionerede dagplejer sig derfor for at melde sig som frivillig hjælper i den lokale børnehave, Kastaniehuset.

- Jeg kan huske, at jeg gik til den daværende leder og spurgte, om de var interesserede i at have mig. Hun var nær røget ned af stolen, men vi blev enige om, at jeg kunne komme tirsdag og torsdag. Jeg kan godt lide faste rammer, så det passede mig helt fint, og jeg tænker også, at det er en fordel for institutionen at vide, hvornår jeg er her, fortæller hun.

Det er efterhånden 12-14 år siden, men Helle Vibeke Søgaard Pedersen har ingen planer om at drosle ned. Tværtimod møder hun ind tre dage om ugen, eller hvad der svarer til 12 timer.

I den tid hjælper hun til med de opgaver, der nu engang er. Lige fra at sortere legetøj og dække bord til at skifte bleer eller tørre en næse, der løber.

- Jeg er ligesom et ekstra par hænder. Til gengæld bliver jeg i bedre humør, og samtidig har jeg noget at snakke med min mand om, når jeg kommer hjem, forklarer hun.

Annonce

Et par ekstra hænder

Udtrykket "et ekstra par hænder" går igen, når daglig leder Rikke Larsen-Holst skal beskrive den rolle, som Helle Vibeke Søgaard Pedersen spiller i Kastaniehuset.

- Hun er fast tilknyttet på en stue og indgår i mange af de daglige aktiviteter. Men hun må ikke blive den ekstra pædagogmedhjælper, som vi ikke havde råd til at ansætte. Derfor vil aldrig være sådan, at hun går en tur alene med børnene eller bliver sat til at dække ind som vikar i tilfælde af sygdom. Omvendt kan det være meget rart med et par ekstra hænder til borddækningen, eller når vi er på tur med børnene, forklarer hun.

Selv har Helle Vibeke Søgaard Pedersen to børn, men den ene er bosat i Singapore, og det samme er hendes børnebørn. Derfor nyder hun at kunne blive ved med at komme i børnehaven og give et nap med. Ved siden af hjælper hun også til som frivillig i Ældresagen og er blandt andet med til at synge på Svanedammen hver 14. dag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce