Annonce
Kerteminde

744 briller på vej fra Kerteminde til Afrika.

I løbet af de kommende dage vil briller fra hele landet blive samlet ind, og brillerne bliver tjekket og målt efter, hvorefter de bliver sendt til Afrika, hvor rigtigt mange vil få gavn af dem. Pr-foto

Nordøstfyn: Mange fulgte Lions opfordring om at finde deres gamle briller frem fra skufferne og aflevere dem til Lions i forbindelse med de to netop overstående valg.

En optælling viser, at der er afleveret hele 744 par briller i de opstillede bokse, og det er mere end, Lions havde forventet.

- Det er første gang, at vi forsøger os med en egentlig brilleindsamling her i kommunen, forklarer Niels Erntsen i en pressemeddelelse

Han har stået for at koordinere indsamlingen.

- I forbindelse med det seneste kommunalvalg var der er TV-indslag om en brilleindsamling et andet sted i landet, og det resulterede i, at flere spontant afleverede gamle briller på afstemningssteder i Kerteminde. Man må sige, at resultatet af den koordinerede indsamling i år har vist, at mange her i Kerteminde også tænker på, at deres briller kan få nyt liv et andet sted i verden.

I løbet af de kommende dage vil briller fra hele landet blive samlet ind, og brillerne bliver tjekket og målt efter, hvorefter de bliver sendt til Afrika, hvor rigtigt mange vil få gavn af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce