Annonce
Middelfart

7400 kroner i husleje: Otte nye lejligheder skyder op på Brovejen

Det nye byggeri på hjørnet af Brovejen og Danmarksgade bliver en tro kopi af det, John Jensen opførte i 2017 på Brovejen 299. Foto: Søren Gottwald
Ejendomsmanden John Jensen fra Strib opfører tro kopi af sit to år gamle byggeri på Brovejen.

Middelfart: Det tidligere autolakereri på hjørnet af Brovejen og Danmarksvej i Middelfart vil til jul være afløst af otte lejligheder på hver 75 kvadratmeter. Bag byggeriet står ejendomsmanden John Jensen fra Strib, der barsler med en tro kopi af de 600 etagemeter, han i 2017 opførte på Brovejen 299 - der i mange år husede en tæppeforretning.

De første lejligheder var udlejet på kort tid. Det krævede derfor ikke den den store betænkningstid, da den 1500 kvadratmeter store grund længere nede ad Brovejen kom til salg.

Inklusive grunden, som han har købt af den lokale Citroën-forhandler Preben Pedersen, investerer John Jensen 10 millioner kroner i projektet. Beløbet omfatter også udgiften til at fjerne 120 kubikmeter forurenet jord efter autolakereriet.

- Grunden er grundigt undersøgt med en række boringer, og nogle steder har vi skrællet 80 centimeter af jordlaget, siger John Jensen.

Annonce
Grunden på hjørnet af Brovejen og Danmarksvej er i øjeblikket ved at blive ryddet for de sidste rester fra det tidligere autolakereri. Foto: Søren Gottwald

Husleje på 7400 kroner

Byggeriet består af to sammenhængende, to-etagers gulstensbygninger forskudt 40 centimeter.

Hver bygningen indrettes med to lejligheder i stueplan og to lejligheder på førstesalen.

Huslejen bliver på 7400 kroner om måneden plus forbrug.

Byggeriet krævede en dispensation fra Teknisk Udvalg på grund af den ekstra etage og en bebyggelsesprocent på 40 mod de tilladte 25 i lokalplanen.

- Sagsbehandlingen tog lidt længere tid, end jeg havde forventet, men vi regner med, at lejlighederne kan stå klar til indflytning i december, siger John Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce