Annonce
Udland

72 civile og over 400 soldater dræbt i Tyrkiets offensiv

Murad Sezer/Reuters
21 børn er blandt de hundredvis af ofre for Tyrkiets militære operation i Syrien. Hundredtusinder er på flugt.

Tyrkiets foreløbig otte dage lange offensiv i Syrien har kostet 72 civile livet. Blandt dem er 21 børn.

Det viser en opgørelse fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), fremgår det af organisationens hjemmeside.

På kurdisk side er 224 medlemmer af Syriens Demokratiske Styrker (SDF) blevet dræbt. 183 syriske oprørere, der kæmper på Tyrkiets side, er ligeledes blevet dræbt i løbet af de otte dages offensiv i det nordøstlige Syrien.

Omkring 300.000 civile er sendt på flugt fra offensiven, vurderer SOHR på sin hjemmeside.

SOHR følger gennem et netværk af kilder og aktivister situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien.

SDF har indgået en aftale med syriske regeringsstyrker om, at de indsættes i nogle af de områder, som hidtil har været kontrolleret af kurderne.

- Vi vil besvare og konfrontere den (tyrkiske offensiv, red.) i alle dens former hvor som helst i Syrien med brug af alle legitime midler, vi har til vores rådighed, siger den syriske præsident, Bashar al-Assad, torsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce