Annonce
Indland

71-årig får seks års fængsel for tonsvis af hash

Ho/Ritzau Scanpix
Det koster en ældre mand flere år bag tremmer, at han opbevarede 2,2 ton hash. Han ankede på stedet dommen.

Det koster den 71-årige Birger Froberg Hansen fra Søstrup ved Holbæk seks års fængsel, at han i juni sidste år havde 2,2 ton hash oplagret i papkasser i sin garage.

Det har en domsmandsret ved Retten i Holbæk afgjort onsdag, skriver det regionale medie sn.dk.

Retten fandt det også bevist, at den 71-årige få dage før, politiet fandt de 2,2 ton hash, havde overdraget mindst 200 kilo hash til en 52-årig mand fra Odense.

Den 52-årige smuglede hashen til Norge. Her blev den dog opsnappet af norsk politi, og det førte i sidste ende politiet på sporet af den 71-årige mand i Søstrup, skriver sn.dk.

Birger Froberg Hansen nægter sig skyldig og ankede på stedet dommen til Østre Landsret med henblik på frifindelse.

Han forklarede, at han slet ikke vidste, at der blev opbevaret hash i garagen.

Men den forklaring troede retten ikke på. Blandt andet fordi den 71-årige i grundlovsforhøret erkendte at have givet lov til opbevaring af op mod 500 kilo hash på landejendommen.

- Hvis jeg kan blive dømt på de her beviser, så kan jeg også blive dømt for Palmemordet, lød det ifølge sn.dk fra den dømte efter domsafsigelsen.

Retten lagde blandt andet vægt på, at der var et tydeligt mønster i, hvordan den 52-årige flere gange kørte fra sin bopæl i Odense til Søstrup, hvor han gjorde relativt korte ophold, for så at fortsætte til Sverige.

Her skiftede han hver gang til en lejebil og fortsatte så turen nordpå og ind i Norge.

Dansk, svensk og norsk politi holdt øje med den 52-årige, og den 26. juni slog norsk politi så til og anholdt ham, skriver sn.dk.

I Norge sidder den 52-årige sammen med en 68-årig dansk mand varetægtsfængslet i sagen, som norsk politi ifølge den norske avis VG har døbt "Operation Hubris".

Det er uvist, hvornår en eventuel sag kommer for retten i Norge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce