Annonce
Nordfyn

707 par løbeivrige ben

På en dag med omskifteligt vejr var arrangørerne begunstiget af noget nær optimale forhold, hverken for varmt eller for koldt, da Bogenseløbet begyndte klokken 11. Foto: Henrik Larsen
Med over 700 deltagere befæstede Bogenseløbet sit fundament som et både bæredygtigt og tillokkende motionsløb.

Bogense: For år tilbage var Bogenseløbet nede at dykke på omkring 500 deltagere, og i en tid, hvor markedet for motionsløb er stort, hersker der ingen naturlov omkring, at det automatisk vrimler med deltagere til hvert eneste løb.

Konkurrencen om løbernes gunst er hård.

Men med over 700 løbere, 707 for at være hel præcis, var der solid opbakning til årets udgave af det traditionsrige løb. Læg dertil de mange tilskuere på Torvet, i den indre by og ude på ruten, og facit blev en hel lille folkefest løbeivrige ben som omdrejningspunkt.

Annonce

Hurtigste mand

Vejret var lige tilpas, hverken for varmt eller for koldt. Det benyttede Steffen Massaro fra Odense til at komme først på 10 kilometer distancen i tiden 33:28 minutter. Næsten to minutter foran sin nærmeste forfølger. Bedste nordfynske løber blev Claus Mathiasen fra Otterup på fjerdepladsen.

Hos kvinderne var Line Hust Johansen, Odense, bedst i tiden 47:28 minutter. Sacha Torslund, Bogense, blev bedste lokale løber på fjerdepladsen. Alle resultater kan ses på Sportstiming.dk

Det var 13. gang, at Bogenseløbet blev afviklet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce