Annonce
Assens

700.000 kroner på vej til idrætscenter: Nu kommer der en livredder i svømmehallen efter flere års hårdt arbejde

Med det nye særtilskud vil der i fremtiden være bedre plads i økonomien til at vedligeholde Fyrtårn Tommerups mange faciliteter. Arkivfoto: Jens Wognsen
Efter flere års hårdt arbejde får Fyrtårn Tommerup nu hævet driftstilskuddet fra Assens Kommune. Tilskuddet, der blandt andet skal dække vedligeholdelse af bygningerne, er ikke steget siden 2012, på trods af en markant stigning i udlejningstimer hos idrætscenteret.
Annonce

Tommerup St.: Fyrtårn Tommerup får forhøjet driftstilskuddet med 700.000 kroner årligt.

Det fremgår af det seneste referat fra udvalget for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune.

Pengene, forklarer centerleder i Fyrtårn Tommerup, Troels Eriksen, falder på et tørt sted. De seneste tre år har han arbejdet på at få forhøjet driftstilskuddet, og det samme gjorde hans forgængere. Nu ser det ud til at lykkes.

- Når vi får det her ekstra tilskud, får vi penge for alle de timer, vi leverer, og det betyder, at vi i vores drift får plads til at lave det vedligehold, som vi altid har skullet lave. Så først og fremmest betyder det, at vi kan holde vores bygninger ved lige, fortæller centerleder Troels Eriksen.

Annonce

Hårdtprøvet svømmeklub

Tommerup Svømmeklub, som holder til i Fyrtårn Tommerup, har også mærket konsekvenserne af den trange økonomi hos Fyrtårn Tommerup. I midten af 2019 var livreddere ikke længere en del af hallejen, da Fyrtårn Tommerup sparede dem væk, og svømmeklubben skulle selv ud og finansiere livreddere ved klubbens aktiviteter. Noget, som ikke var helt smertefrit.

- Vi har haft livreddere på alle vores børnehold, men på alle de andre hold har vi prioriteret ikke at have det. Og så har spillerne jo selv betalt en større andel af de ture der har været, siger Britt Kejser Greve, formand for Tommerup Svømmeklub.

Finansieringen af livredderne gjorde, at man fra svømmeklubbens side var nødsaget til at hæve medlemskontingentet, og det kostede medlemmer.

- Vi tabte hurtigt lidt over 100 medlemmer, siger formanden.

Derfor ser Britt Kejser Greve også frem til, at Fyrtårn Tommerup får flere penge mellem hænderne.

- Jeg håber selvfølgelig, at der kommer en fast aftale om, at de betaler vores livreddere fremadrettet. Og at vi så, når vi gerne vil lave nogle yderligere aktiviteter til Fyrtårnet, ikke skal betale 1000 kroner i timen for halleje.

Annonce

Tilskud med ventetid

Sidste gang der blev lavet en aftale om et driftstilskud mellem Assens Kommune og Fyrtårn Tommerup var i 2011. Dengang blev satsen fastlagt på baggrund af de aktiviteter, som Fyrtårn Tommerup havde i perioden op til aftalen. Ifølge Troels Frederiksen er der sket en stor udvikling hos idrætscenteret, og det betyder, at det tilskud, der blev aftalt dengang, i flere år ikke har dækket Fyrtårn Tommerups udgifter.


På mange områder vil serviceniveauet blive større. Vi har været nødt til at skære ind til benet, og reducere i vores rengøring og livreddere. Nu får vi en til en-drift, i stedet for en drift, hvor vi hele tiden er på bagkant. Svømmehallen vil selvfølgelig mærke det, for nu står der en livredder.

Troels Eriksen


- Dengang sagde vi fra Fyrtårnets ledelse og bestyrelse, at vi bare skulle leje så meget ud som muligt, for det er det, vi er sat i verden til. Det var en kæmpe succes, og der kom drev i tingene. Men det betød også, at foreningerne blev så styrkede, at de lejede langt flere timer i årene frem, end det der var grundlaget i 2011. Vi er ved at drukne i vores egen succes, for vi leverer jo langt flere timer, end vi får penge for, forklarer Troels Eriksen om baggrunden for at hæve driftstilskuddet.

Annonce

Højere serviceniveau

Med det nye driftstilskud er centerlederen optimistisk for det fremtidige serviceniveau, som han er sikker på, at især svømmeklubben vil komme til at mærke.

- På mange områder vil serviceniveauet blive større. Vi har været nødt til at skære ind til benet, og reducere i vores rengøring og livreddere. Nu får vi en til en-drift, i stedet for en drift, hvor vi hele tiden er på bagkant. Svømmehallen vil selvfølgelig mærke det, for nu står der en livredder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce