Annonce
Odense

70 nationaliteter: 9259 beboere i Vollsmose

* Vollsmose blev opført med cirka 1500 boliger i 1967-1967 (de tre afdelinger langs Åsumvej). Siden da er der bygget til med cirka 1350 boliger i 1972-1974 (de tre afdelinger langs Vollsmose Allé) og cirka 740 boliger i 1978-1981 (afdelingerne langs Kertemindevej).

* Området består i dag af i alt ni boligafdelinger.

* Vollsmose blev bygget som et resultat af 1960'erne og 1970'ernes boligpolitik. Arbejderen skulle have en ordentlig bolig, så man ville skabe et område med mange muligheder, som han skulle bruge udenfor arbejdstiden: børnehave, skole, bolig, supermarked.

* Man lavede hele området lukket for trafik, hvilket var meget usædvanligt. Tanken var, at børnene skulle kunne lege frit. I dag vil man ændre det, så man kan køre ind på området.

* Byområdet Vollsmose har 9259 beboere fordelt på 3489 husstande.

* Den gennemsnitlige husstandsstørrelse er på 2,71 personer. Den har været næsten uændret siden 1999.

* Områdets 6533 indvandrere eller efterkommere udgør 70,4 procent af områdets beboere.

* Der findes cirka 70 forskellige nationaliteter. Den største gruppe på 29 procent er fra Danmark. Den anden er Libanon med 16 procent, mens den tredje er både Somalia og Irak med 13 procent hver.

* Der er en høj andel af 0-17 årige på 37,8 procent.

* Odense Kommune gør en massiv indsats for at genoplive Vollsmose. Man har blandt andet lavet en helhedsplan, som skal arbejde med integration og udvikling ved at understøtte projekter i Vollsmose.

Kilde: Vollsmose.dk og Odense Kommune, Plan og Byg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce