Annonce
Erhverv

70 millioner giver vokseværk: Cardlay flytter ind i Tech Town

Jørgen Christian Juul rykker ind i Tech Town med sin virksomhed Cardlay 1. april, hvor de overtager en stor bid af andensalen i bygningen Titan. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Cardlay startede i det mindste kontor i Cortex Park for fire år siden. I dag sidder stifter Jørgen Christian Juul i det største med sine 15 ansatte i Odense. I april tredobler de pladsen, når virksomheden flytter ind i det nye centrum for it-virksomheder, Tech Town, som Boliggruppen bygger i erhvervsområdet ved Billedskærervej.
Annonce

It-virksomheden Cardlay tredobler pladsen, når stifter Jørgen Christian Juul i april flytter virksomhedens 15 ansatte i Odense ud af Cortex Park og nogle få kilometer væk for at flytte ind i det nye klynge-miljø i Tech Town Odense.

Boliggruppen er ved at etablere et nyt centrum for it- og teknologivirksomheder i området ved Billedskærervej og Stærmosegårdsvej, hvor Cardlay bliver en af lejerne i den 2600 kvadratmeter store bygning, der er ved at blive opført på grunden.

- Det er et fantastisk projekt, som vi gerne vil være del af, fordi det kan sætte fokus på den udvikling, der finder sted i Odense, siger stifteren.

Cardlay flytter ind i den første af to nye bygninger, som Boliggruppen allerede er langt med opførelsen af. Den får navnet Titan, mens den næste - der indtil videre kun er tegnet op på skitseplan - får navnet Supernova.

Cardlay - kort til erhvervslivet

47-årige Jørgen Christian Juul stiftede Cardlay for fire år siden og har hidtil boet i iværksættermiljiøet i Cortex Park ved SDU.

I den tid er firmaet, der står bag en digital betalingskortløsning og app til erhvervslivet, vokset til 15 mand i Odense, 20 i København og 20 i Beograd.

Samtidig med, at Cardlay flytter og udvider i Odense, er man også i fuld gang med udvidelsesplaner i København.

For en lille måned siden kunne Cardlay offentliggøre, at de har fået yderligere 70 millioner kroner i kapital fra ejerkredsen, som tæller stifteren, investor Torben Frigaard Rasmussen, Seed Capital og ikke mindst den svenske storbank SEB.

SEB står også bag Eurocard, som er Nordens største betalingskort-løsning til erhvervslivet med en million udstedte kort.

Fremover får Cardlay med aftalen adgang til den million kunder, som kan bruge den digitale løsning fra Odense-virksomheden som et digitalt lag på deres betalingskort.

Eurocard-aftalen er første skridt til en stor europæisk udrulning for Cardlay.

I 2012 stiftede Jørgen Christian Juul virksomheden Wallmob i Vejle. To år senere solgte han virksomheden for 100 millioner kroner.

Annonce

Del at nyt tech-centrum

Området omfatter i dag allerede fire ejendomme med i alt 16 lejere, blandt andet virksomhederne Public Intelligence og TachoData. Indenfor de næste år satser Boliggruppen på at udvide området med to-tre nye ejendomme, så erhvervsområdet bliver omkring 30.000 kvadratmeter.

Jørgen Christian Juul lægger ikke skjul på, at hans formand, erhvervsmand og investor Torben Frigaard Rasmussen, har været medvirkende til, at Cardlay nu rykker ind på halvdelen af andensalen i den første nye bygning.

- Han har gjort opmærksom på den, griner Jørgen Christian Juul, der ikke er i tvivl om, hvad de 30.000 kvadratmeter i Tech Town kan få af betydning.

- Vi skal gøre opmærksom på de muligheder, der er i Odense, hvis vi skal tiltrække nye talenter og holde på dem. It-branchen har mindst lige så stort potentiale som robotklyngen, men vi kommer til at mangle folk, det gør vi allerede, siger han.

For bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen, der også selv har investeret i Cardlay, var der ikke tvivl om, at det ville være godt at flytte til Tech Town. Han har selv investeret i en række it-virksomheder som Umbraco og Cardlay i Odense og har også været særdeles aktiv omkring etableringen af Tech Town. Han har bl.a. rådgivet Boliggruppen de senere år.

Annonce

Flere fællesskaber

- Det er super godt for byen, at vi har steder som Coworking i Kochsgade, mit eget lille fællesskab på Dalumvej samt det nye fællesskab for lidt større firmaer i Tech Town. Jeg er rigtigt glad for, at vi også har fået gang i dette i Odense, og at Cardlay kan blive en ankerlejer hos Tech Town. Den slags steder kan også være med til at tiltrække flere virksomheder til byen, siger han.

Hos Boliggruppen glæder udviklingsdirektør Susanne Blix sig over, at Cardlay og andre virksomheder viser interesse for at komme med på listen over lejere i Titan - og Supernova, som Boliggruppen altså har planer om at opføre lige ved siden af på grunden.

- Der er virkelig god interesse for at komme ind herude, og vi har skitserne på plads til yderligere en bygning ved siden af, som bliver noget større. Den bliver mellem 3600 og 5000 kvadratmeter, det er vi i dialog med Odense Kommune om, siger udviklingsdirektøren fra Boliggruppen.

Boligegruppen står bag Tech Town, som med opførelsen af først Titan og senere en større ny bygning ved siden af bliver på ialt 30.000 kvadratmeter. Ill.: Boliggruppen
Det nye techmiljø ligger industriområdet i Odense M og består af nye bygninger og ekstisterende, hvor der allerede bor flere virksomheder som Public Intelligence. Kort: Leif Nørmark
47-årige Jørgen Christian Juul har i dag tæt på 50 ansatte fordelt på adresser i København, Beograd og i Cortex Park i Odense, men fra 1. april flytter de 15-20 ansatte i Odense til den nye Tech Town. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Cardlay overtager næsten halvdelen af andensalen i bygningen Titan - og tredobler dermed sine nuværende kvadratmeter i Cortex Park ved flytningen. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce