Annonce
Assens

70 elever på lejrskole midt i nye restriktioner: Har lejet ekstra hytte i tilfælde af isolation

70 skoleelever fra Vissenbjerg må i denne uge dele sig op i flere grupper, når de eksempelvis besøger ruinen Hammershus på Bornholm for ikke at overtræde forsamlingsforbuddet. Foto: Steen Jacobsen/Scanpix Nordfoto.
Sundhedsstyrelsen fraråder at tage på lejrskole, og det gælder i Assens Kommune fra på mandag. Ingen klasser bliver dog kaldt hjem i denne uge.
Annonce

Mandag meldte sundhedsmyndighederne ud, at man fraråder sociale arrangementer såsom lejrskoler på landets skoler.

Det får også betydning i Assens Kommune, hvor alle lejrskoler er aflyst foreløbig frem til 4. oktober.

Det fortæller vicedirektør Esben Krægpøth.

- Vi har nogle klasser, der på mandag skal af sted på overnatninger og lejrskoler til København og Bornholm, men vi sender ikke nogen af sted fra nu, siger vicedirektøren.

Esben Krægpøth oplyser, at der i øjeblikket er klasser på lejrskole på blandt andet Bornholm. De bliver ikke kaldt hjem, da man både fredag og lørdag i den forgangne weekend var i dialog med Sundhedsstyrelsens hotline.

Kommunen oplever generelt opbakning fra forældrene til, at eleverne i denne uge kan fortsætte på turene under gældende forholdsregler.

- Alle parter er trygge. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at skabe tryghed, og der er skrevet ud til alle forældre, understreger vicedirektøren.

Annonce

Tre klasser bliver på Bornholm

Skoleleder på Vissenbjerg Skole, Gitte Kondrup Ebbesen, oplyser, at skolen i denne uge har tre klasser fra 8. årgang på lejrskole på Bornholm, og man har fået grønt lys fra sundhedsmyndighederne.

- Vi har installeret eleverne på Bornholm, hvor de bor i seksmandsgrupper, og hvor de i klassevis kører i egne busser. Vi har lejet en ekstra hytte, hvis nogen skal isoleres, og vi har lavet en handleplan, forklarer skolelederen.


Vi har installeret eleverne på Bornholm, hvor de bor i seksmandsgrupper, og hvor de i klassevis kører i egne busser. Vi har lejet en ekstra hytte, hvis nogen skal isoleres, og vi har lavet en handleplan

Gitte Kondrup Ebbesen


Gitte Kondrup Ebbesen uddyber, at man siden den seneste anbefaling på ny har kontaktet myndighederne, som råder Vissenbjerg Skole til at gennemføre lejrskolen.

Hun fortæller, at der er sammenlagt omkring 70 elever af sted, og forældrene bakker ifølge skolelederen op om, at man fortsætter turen.

- Vi synes, at vi er så beredt, som vi overhovedet kan være, siger Gitte Kondrup Ebbesen.

Styrelsen fraråder også sociale arrangementer som for eksempel klassefester, fælles morgenmad og fødselsdage udenfor skoletid, mens det ifølge myndighederne er okay med eksempelvis museumsbesøg, når der er et fagligt indhold, og hvor det er muligt at overholde corona-retningslinjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce