Annonce
Kerteminde

70 billetter solgt til Hyggelig Festival: - Jeg håber, vi bliver 100

Sine Bach Rüttel arrangerer Hyggelig Festival sammen med Jacob Pfeil. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal.
Fredag og frem til søndag løber Hyggelig Festival af stablen. Arrangør Sine Bach Rüttel glæder sig meget over den store opbakning, hvor der lige nu er solgt 70 billetter. Hun regner med, at der kommer endnu flere festivalgæster.

Hersnap: Nu er der ikke længe til, at Hyggelig Festival skydes i gang.

Fra fredag den 23. august til søndag den 25. august vil der være musik, mad og mennesker at finde i en stor baghave på Hindsholm.

Arrangør Sine Bach Rüttel siger, at der har været fint gang i billetsalget.

- Lige nu har vi solgt 70 billetter, hvor nogle af dem er endagsbilletter, men vi regner med, at der kommer endnu flere.

Optimismen kommer blandt andet på baggrund af samtaler med folk, der siger, at de kommer.

- Min medarrangør Jacob (Pfeil Sørensen, red.) har snakket med rigtigt mange, der har givet udtryk for, at de gerne vil komme, så vi regner også med at sælge nogle billetter i døren. Ligeledes kommer der en flok fra et plejecenter med bus, som har fået et specialtilbud, fordi de bare er der et par timer, uddyber Sine Bach Rüttel.

Der er buffet til dem, der køber billet på forhånd, men måske kan du være heldig at få stillet sulten, selvom du køber din billet i døren, forklarer Sine Bach Rüttel.

- Vi laver mad til cirka 130 mennesker, og der er cirka 20 musikere og 20 frivillige. Så de første, der køber billet i døren, vil have mulighed for at kunne købe buffet også.

Annonce

Målsætningen er 100 gæster

Sine Bach Rüttel synes, at Hyggelig Festival har levet op til forventningerne, men håber på yderligere tilslutning.

Vejrguderne ser ud til at være med festivalen.

- De lover høj sol og ingen vind, så det er jo perfekt. Jeg har en målsætning om, at vi bliver 100 gæster, og den tror jeg på, vi kan indfri.

Bliver Hyggelig Festival en succes i år, bliver det ikke en engangsforestilling.

- Hvis målet om 100 gæster indfries, så gør vi det igen næste år, konstaterer Sine Bach Hüttel grinende.

Til Hyggelig Festival spiller blandt andet Holmen Hustlers og Keld og Hilda.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce