Annonce
Nordfyn

70-års jubilar husker tilbage: Cyklede rundt med geværet på nakken

83-årige Erik Pedersen i klubhuset til Nr. Esterbølle Skytteforening, hvor han har været medlem i 70 år, herunder 40 af dem som formand. Foto: Dorthe Wolff
Med 70 år som foreningsmedlem er 83-årige Erik Pedersen lidt af en bastion i Nr. Esterbølle Skytteforening, og selvom fysikken ikke længere er til at løfte geværet, tropper han stadig trofast op i klubhuset hver eneste uge.

Nr. Esterbølle: Imens Erik Pedersens dåbsattest tilskriver ham 83 leveår, har hans medlemskab af Nr. Esterbølle Skytteforening rundet 70 år.

Et helt menneskeliv, der også tæller 40 års formandskab af foreningen. Her har vi altså at gøre med en dedikeret person, ville mange måske tænke. Men for Erik Pedersen er det nu ikke nogen særlig bedrift, men snarere en helt naturlig hobby for ham, for skydningen lå lidt til familien:

- Min morbror var meget ivrig skytte og jæger, så det var ham, der fik mig med, da jeg var en 10-12 år, fortæller han og fremviser et sort-hvid billede med skytteforeningens medlemmer fra midten af 1950’erne.

- Det er jo en sport, ikke også, og det tog lige som bare fat i mig. Jeg syntes, at det var sjovt at komme ud til konkurrencer. Derfor har jeg altid været glad ved skydning og gået meget op i det.

Annonce
Vi cyklede jo fandme til Bogense, Særslev, Krogsbølle. Og det var med geværet på nakken – sådan er det jo ikke i dag, hvor de kommer kørende i store biler og alt muligt.

Erik Pedersen, medlem af Nr. Esterbølle Skytteforening i 70 år

Med geværet på nakken

I sit arbejdsliv startede Erik Pedersen i landbruget som nykonfirmeret dreng og afsluttede det med en lang række år på Lindøværftet. Og når arbejdsdagen var slut, trak skydebanen i ham:

- At komme ud på skydebanen giver en masse ro, for det er nødvendigt i skydning, at man ikke står og ryster og bævrer.

64-årige Bent Jacobsen, der også har været med i skytteforeningen lige fra barnsben, stemmer i:

- Det kræver noget koncentration. Det styrker virkelig koncentrationen.

Bent Jacobsen har været medlem af foreningen i 50 år, fordi:

- Det er en sport, som man gifter sig med. Og det har været sjovt. Ja, det er det da stadigvæk, men det er jo på et andet plan i dag end dengang, hvor vi var ude til konkurrencer og det virkelig gjaldt noget.

Erik Pedersen husker tilbage:

- Vi cyklede jo fandme til Bogense, Særslev, Krogsbølle, ja, hvor der nu var skydebaner og konkurrencer. Og det var med geværet på nakken – sådan er det jo ikke i dag, hvor de kommer kørende i store biler og alt muligt.

Kommer stadig som den første

I midten af 1960’erne var Erik Pedersen allerede så centralt et medlem af foreningen, at en anden kom hen til ham og sagde ”Jeg tror, at vi skal til at vælge dig som formand”. Derefter fulgte der 40 år i spidsen af foreningen, som han havde stor betydning for:

- Han har gjort rigtig meget som formand. Det har han, understreger Bent Jacobsen, der fortæller, at det også var under Erik Pedersens formandskab, at der blev lavet en dyb udgravning til den 200 meter lange skydebane og det tilhørende klubhus fra 1984, som stadig står der i dag.

Selvom Erik Pedersen ikke længere skyder, fordi de 83 år har sat spor i muskler og mobilitet, så fortsætter han med trofast at køre turen ud til skytteforeningen hver tirsdag. Her tager han og krykken den lange, stejle trappe ned til klubhuset for at lukke huset op. Han er nemlig altid den første til at ankomme og den sidste til at gå. Under skydningen passer Erik Pedersen salget af ammunition og gør kassen op. For en livslang hobby, den lægger man ikke lige sådan på hylden.

Selvom Erik Pedersen ikke længere skyder selv, har han ikke sluppet hobbyen helt: Hver uge møder han op på skydebanen for at sælge ammunition til de andre skyttemedlemmer. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce