Annonce
Navne

70 år: Ringen er sluttet for den fynske vejpioner

Hans Gormsen. Privatfoto

70 år: Direktør, konsulent Hans Gormsen, Charlottenlund, fylder 70 år torsdag den 16. september.

Hans Gormsen blev født i 1951 og opvoksede i Dalum, hvor han kom til at gå på Tingløkkeskolen indtil 1962, hvor bopælen blev flyttet til Glamsbjerg, hvor faren Knud Gormsen fik job som bankbestyrer i Fyens Disconto Kasse.

Skolegangen fortsatte på Glamsbjerg Fri- og Efterskole hvor hans far også havde gået i skole, da han var barn. I 1967 begyndte Hans Gormsen på Vestfyns Gymnasium, hvor han blev matematisk student i 1970.

Annonce

Herefter gik turen til København, hvor studierne fortsatte på DTU i Lundtofte, og hvorfra Hans Gormsen dimitterede i 1975 som civilingeniør i kemi.

Første job sendte ham tilbage til Fyn, nærmere bestemt til Nyborg, hvor han fik arbejde hos Tjærekompagniets vejdivision, (det senere Tarco Vej og nu Munck Asfalt).

Vejdivisionen var relativ ny som landsdækkende asfaltvirksomhed i 1975 og var kendetegnet ved manglende styring af kvalitet med mange reklamationer og problemer med kunderne til følge.

Hans Gormsen fik ansvaret for opbygning af en laboratorie- og kvalitetsfunktion. Resultaterne udeblev ikke. Efter en årrække opnåede Tarco Vej et image som den innovative kvalitets virksomhed med det mest effektive produktions set up i landet, og Hans Gormsen blev kendt som frontfigur for genbrug og anvendelse af restprodukter i vejbygningsmaterialer.

Arbejdet med produktudvikling havde vakt genlyd i den europæiske asfaltindustri, hvor Hans Gormsen havde fået renommé som en person, der kunne kombinere teknisk viden med markedsføring, kundepleje og salg.

Det betød, at Hans Gormsen blev hentet til et job som teknisk direktør for ChemCrete i Bruxelles. Et job der med 200 rejsedage om året bragte ham rundt i verden, fra Kina over Mellemøsten til USA og til de fleste større europæiske lande. Og alle steder med kontakt til myndigheder og virksomheder inden for vejbygning.

Med denne internationale erfaring blev Hans Gormsen i 1989 hentet tilbage til Danmark til jobbet som teknisk direktør for Superfos Construction, og i 1991 blev han administrerende direktør samme sted. Her var han bl.a. med til at opbygge USA’s 7. største asfaltvirksomhed samt få konsolideret Superfos som Danmarks største asfalt- og råstofvirksomhed.

I 1999 blev Superfos Construction købt af NCC AB, som i forvejen ejede entreprenørvirksomheden Rasmussen & Schiøtz. Hans Gormsen blev viceadministrerende direktør i det nye fusionerede selskab NCC Danmark og ansvarlig for industri - og anlægsvirksomhederne.

Men allerede efter halvandet år blev han forfremmet til koncerndirektør og medlem af koncernledelsen i NCC AB i Stockholm, med ansvar for alle industriaktiviteter i NCC. Opgaven var også at integrere alle ny købte virksomheder ind i NCC, heriblandt også den danske virksomhed Phønix.

I 2004 gik turen dog tilbage til Danmark, hvor Hans Gormsen blev administrerende direktør for Porebetonvirksomheden H+H International. Efter at have fået opbygget H+H til en international storspiller på porebeton og nogle hårde år under finanskrisen valgte Hans Gormsen at forlade virksomheden i 2011.

Drømmen var som konsulent at hjælpe mindre nystartede virksomheder og andre, der havde brug for at trække på de mange års erfaring. Derfor startede Hans Gormsen sin egen konsulentvirksomhed, der nu i 10 år har hjulpet flere virksomheder på ret vej.

Derudover har Hans Gormsen forskellige bestyrelsesposter, heriblandt har han de seneste 10 år været bestyrelsesmedlem i Munck Gruppen A/S i Nyborg og Munck Asfalt A/S. Så ringen er sluttet, og han er tilbage, hvor han startede i 1975.

Hans Gormsen er gift med Berit, og de har tilsammen seks børn og 10 børnebørn.

Hans mor, Anni Gormsen, er 97 år og bor i lejlighed tæt på sønnen i Charlottenlund.

Dagen skal fejres med kun den nærmeste familie, men de bliver alligevel mange. /Bo

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Bevaringsværdig bygning reddet inden sammenstyrtning: Millioner på vej til Svendborg Naturskole

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce