Annonce
Navne

70 år: De kalder det Cirkus Arp

Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år mandag den 13. juli. Foto: Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Et enkelt hotel blev til flere for familien Arp-Hansen, der i dag har 13 hoteller med i alt 4350 værelser. Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år.
Annonce

70 år: Han er en af de ukronede hotelkonger i Danmark med en familievirksomhed, der har en kapacitet på 4350 hotelværelser. Bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen fylder 70 år mandag den 13. juli.

De senere år har han været bestyrelsesformand for hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group, der rummer 13 forskellige hoteller primært i København.

Tidligere var han administrerende direktør i familievirksomheden. I 2003 forlod han topposten og helligede sig udviklingen af virksomheden som bestyrelsesformand.

Hotelkæden blev grundlagt af Henning Arp-Hansens far, Alf Arp-Hansen. Han købte Gentofte Hotel i 1960 med henblik på at udstykke ejendommen til ejerlejligheder.

Men stadsarkitekten i Gentofte sagde nej til den plan. Dermed var grundstenen til hotelimperiet lagt.

Også Hennings bror, Birger, gik ind i familievirksomheden. Og med årene blev et hotel til flere, og formuen voksede.

Faktisk voksede den så meget, at brødrene Henning og Birger Arp-Hansen var nummer 48 på Berlingske Business' seneste liste over de rigeste i Danmark med en formue på 2,6 milliarder kroner.

Men selv om den historie nok berettiger til øgenavnet "hotelkongerne", så er det ikke et navn, som de selv synes om, har fødselaren tidligere udtalt:

- Internt kalder vi virksomheden Cirkus Arp. Når vi skal åbne et hotel, er der mange ting, som kan gå galt undervejs. Derfor kan det føles som en cirkusforestilling.

Henning Arp-Hansen er gift og har seks børn - tre fra første ægteskab, to bonusbørn plus en datter fra andet ægteskab. ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce