Annonce
Odense

67-årig odenseaner efter debuttur i letbanetog i Aarhus: - Jeg var ved at blive irriteret

De tre ture til Aarhus har fundet sted i september, oktober og november. Op mod 50 odenseanere har deltaget i hver tur. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Erik Johnsen fra Dalum er en af cirka 150 odenseanerne, som - inviteret af Odense Letbane - har været i Aarhus for at opleve, hvad en tur med letbanen egentlig vil sige.

Som tidligere skrevet i denne avis og i andre medier, så kniber det indtil videre med at få nok kunder til at stige ombord i Aarhus Letbane.

Men 150 odenseanere har de seneste par måneder - assisteret af Odense Letbane - ydet et bidrag til at få passagertallet lidt op.

Som deltagere i tre busture fordelt over tre weekender til Aarhus arrangeret af Odense Letbane har de nemlig besøgt Danmarks indtil videre eneste letbaneby for at blive klogere på, hvad sådan en letbane, der som bekendt også er på vej i Odense, egentlig er for noget.

En af deltagerne på den seneste tur, der fandt sted sidste weekend, er Erik Johnsen, 67 år og fra Dalum.

- Jeg tog med, fordi jeg gerne ville se, hvad det er for nogle skrummeltog, vi skal til at køre med og hvordan, de klarer det i Aarhus, siger han.

Annonce
Et besøg i den aarhusianske udgave af kontrol- og vedligeholdelsescentret har også stået på programmet. Nogle af letbanetogene i Aarhus er i øvrigt de samme fra firmaet Stadler som dem, der skal køre i Odense. Foto: Rune Bager/Odense Letbane

Ved at blive irriteret

Erik Johnsen har, siden letbaneplanerne blev lanceret, været mere nysgerrig end kritisk over for idéen om en letbane i Odense. Men på det seneste er hans skepsis vokset.

- Jeg ved ikke, om jeg var blevet negativ, men jeg var ved at blive irriteret, siger han og mener, at det blandt andet skyldes de dårlige historier om Aarhus' letbane, der har været. Samt de mange år med opgravede gader i Odense.

- Det er, synes jeg, lidt op ad bakke. Og derfor, tror jeg, at der bliver ved med at være modstand. For man kan ganske enkelt ikke se sig ud af det som almindelig borger, mener Erik Johnsen. Han tilføjer:

- Jeg tror egentlig, at mange ikke har taget stilling til, om de kan lide letbanen eller ej. Men de har taget stilling til, at hele byen roder, og det kan de ikke lide, siger han.

300 kroner per deltager

På turen til Aarhus fik de odenseanske gæster både prøvet en tur med letbanen og set kontrol- og vedligeholdelsescenteret, hvor letbanetogene bliver vasket og holder for natten.

Odense Letbanes kommunikationschef Benthe Vestergaard oplyser, at prisen for turen har været 300 kroner per deltager forplejning og bustur inklusive - altså i omegnen af 45.000 kroner i alt.

- Vores arbejde består blandt andet i at tegne et billede af, hvad der er på vej i Odense. Det, mener jeg, at vi gør effektivt, ved at lade folk få syn for sagen selv, forklarer hun.

Om nogen blev omvendt fra at være kritikere til at være tilhængere af letbanen - eller omvendt - kan Rune Bager, kommunikationskonsulent ved letbanen, som deltog som guide på turene til Aarhus, ikke umiddelbart svare på. Men hans generelle indtryk er, at det ikke har været letbaneprojektets største kritikere, som har meldt sig til turene.

For Erik Johnsen var det første tur med en letbane.

- Jeg har kørt med sporvogn i Aarhus og København, lige inden de lukkede (i 1971 i Aarhus og København i 1972, red.). Men det kan slet ikke sammenlignes, mener han og konkluderer samlet set efter besøget, at hans ellers stigende skepsis omkring Odenses kommende letbane atter er på retræte.

- Gnisten er tilbage, lyder det fra Erik Johnsen.

Hvis interessen er til stede, så vil busturene til Aarhus blive gentaget til næste år, forklarer Benthe Vestergaard.

Letbanen i Aarhus har på det seneste været ramt af driftstop på grund af efterårsfrosten. Men ikke den november-dag, hvor Odense Letbane og 50 odenseanere var på besøg. I øvrigt har de frostrelaterede driftstop også ramt uden for selve Aarhus - på de mere landlige strækninger på Aarhus Letbane, der kører ud mod Grenå og Odder. Odenseanernes testture foregik inde i byen. Foto: Rune Bager/Odense Letbane
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce