Annonce
Sydfyn

67-årig mand skal i fængsel for blufærdighedskrænkelse: Otteårig barnebarn overnattede i dobbeltsengen

En 67-årig mand fra Langeland var mandag i retten tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en otteårig pige. Arkivfoto: Jens Wognsen
En 67-årig mand nægtede sig mandag skyldig i tiltalen om blufærdighedskrænkelse mod en otteårig pige. Retten troede dog på pigens forklaring, og den 67-årige mand skal nu i fængsel.

Langeland: En 67-årig mand fra Langeland sad mandag eftermiddag på anklagebænken, hvor han var tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod en otteårig pige.

Langelænderen stod tiltalt efter en episode, der fandt sted i hans eget hjem 18. april i år i tidsrummet mellem klokken fem og halv seks den pågældende morgen. Han blev i retten dømt for at have krænket blufærdigheden hos et otteårigt perifert familiemedlem, ved at nusse hende på maven og beføle hende i skridtet.

Tiltalte nægtede sig skyldig i forholdet, og på trods af sin forsvarsadvokat Anni Nørgaard Clausens kamp om en komplet frifindelse, endte han alligevel med at blive idømt 50 dages ubetinget fængsel og et erstatningskrav på 12.000 kroner.

Annonce

Den otteårige pige er ikke et biologisk familiemedlem til manden, men var – på datoen for hændelsen – steddatter til hans tidligere plejebarn. Pigen har derfor altid omtalt tiltalte og hans hustru som farfar og farmor.

Detaljerne i de forskellige vidneforklaringer stak i øst og vest, men de tre vidner var trods alt enige om, at den forurettede pige, i selskab med sin mor og daværende stedfar, havde overnattet hos tiltalte og hans hustru den pågældende nat.

Overnatter i dobbeltsengen

Hele familien havde taget turen til Langeland, fordi pigens mor skulle hjælpe den tiltalte 67-årige mand og hans hustru med et tapetserings- og malerarbejde i hjemmet, hvor den otteårige pige gerne ville hjælpe til med at fjerne tapetet fra de vægge, der skulle arbejdes på.

Pigens tidligere stedfar forklarede i retten:

- Hun var rigtig glad for at komme hos farmor og farfar, fortalte han og beskrev, hvordan den otteårige pige altid virkede udadvendt og glad, når hun var på besøg hos bedsteforældrene.

Om aftenen sov den otteårige pige i dobbeltsengen hos farfar og farmor af egen fri vilje, da det altid var der, hun overnattede, når hun var på besøg. Her havde hun taget farfars dyne, da farmor ikke ville dele sin.

Pigens forklaring i retten, som var optaget på video, var, at farfar kom i seng omkring klokken seks, hvor han befølte hende på maven og udenpå trusserne og efterfølgende befølte han også hende i trussekanten og i skridtet.

Annonce

Ingen tillid til forklaringen

Den 67-årige var meget uforstående overfor pigens forklaring, og kunne slet ikke mindes, at hun havde ligget i sengen. Han fortalte dog også, at han ikke havde tændt lyset af frygt for at vække nogen, og derfor sagtens kunne have overset den otteårige pige ligge i sengen.

Da tiltalte blev spurgt, hvorvidt han havde befølt pigen i skridtet, var hans svar meget klart:

- Nej, det er da ved Gud, jeg ikke har.

Også tiltaltes tidligere plejesøn og pigens daværende stedfar, er overbevist om, at hændelsen aldrig har fundet sted.

- Jeg er sikker på, at det er noget hendes mor har fået hende til at sige, så hun kan få en erstatning og en god sjat penge ud af det, fortalte han og forklarede, hvorfor han havde den mistanke.

- Hun (forurettedes mor, red.) var meget presserende i forhold til, at forurettede (den otteårige pige, red.) skulle forklare hende, hvad der var sket, og ofte gentage det flere gange om ugen.

Annonce

Det private sted

I pigens forklaring til politiet har hun selv fortalt, at hun godt vidste, at farfar ikke måtte røre hendes ”private sted” - som hun selv betegner det - men hun troede hun bar en del af skylden, fordi hun havde taget hans dyne. Hun fortæller desuden, at han også kunne have rørt ved hende, fordi han ville tjekke, om hun havde tisset i sengen, da hun har problemer med sengevædning.

Vi mener ikke, at forklaringen virker indøvet, og hun har hele tiden fastholdt den samme forklaring og ikke på noget tidspunkt tilføjet flere ting.

Ulla Storm, dommer

Tiltalte blev kendt skyldig i forholdet om blufærdighedskrænkelse, da dommeren og de to domsmænd blev enige om, at pigens forklaring var meget troværdig og fastholdende.

- Vi mener ikke, at forklaringen virker indøvet, og hun har hele tiden fastholdt den samme forklaring og ikke på noget tidspunkt tilføjet flere ting, begrundede dommer Ulla Storm.

Annonce

Ingen samfundstjeneste

Den 67-årige dømte mand er erklæret uegnet til samfundstjeneste på grund af sit fysiske helbred med to tidligere blodpropper og en dårlig ryg, hvorfor dommeren gjorde straffen ubetinget.

- Det er så op til kriminalforsorgen at vurdere, om du kan afsone med fodlænke, afsluttede Ulla Storm efter et næsten fem timers langt retsmøde i byretten i Svendborg.

Tiltalte har valgt at anke dommen til Landsretten i håb om frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce