Annonce
112

65-årig stukket i skulderen: Politiet efterlyser gerningsmænd

Politi. Arkivfoto: Michael Bager
65-årig mand er lørdag morgen blevet stukket i skulderen. Politiet leder efter gerningsmændene.

Middelfart: Fyns Politi har i løbet af lørdag morgen og formiddag været til stede i Middelfart i forbindelse med et muligt røveri omkring Viaduktvej og Brovejen. Det fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen.

Vagtchefen fortæller, at en 65-årig mand fra byen på sin morgentur blev passet op af to mænd, som ville have hans pung. Det nægtede den 65-årige i første omgang, og han forsøgte i stedet at løbe væk.

- De (de formodede gerningsmænd, red.) løber efter, og i den forbindelse mærker forurettede et stik ved skulderbladet. Han vender sig derfor om og kaster pungen til dem, fortæller Milan Holck Nielsen.

Da de to formodede gerningsmænd er forsvundet fra stedet, konstaterer den 65-årige mand, at han har fået et stik ved skulderen - formentlig efterladt af en kniv. Den 65-åriges skader var ifølge vagtchefen ikke alvorlige.

Efter overfaldet har politiet været til stede i området med hundepatruljer i flere timer i forsøget på at finde kniv eller pung, men uden held.

Milan Holck Nielsen fortæller, at man fortsat efterforsker sagen for at finde ud af, om der er tale om et røveri eller ej. Han fortæller samtidig, at man ikke har ret meget at gå efter i den, idet man heller ikke har noget ordentligt signalement af de to gerningsmænd. Han fortæller dog, at der formentlig er tale om to unge mænd iført hættetrøjer.

Næste skridt i efterforskningen er at kigge på videoovervågningen fra området, fortæller vagtchefen.

Har man oplysninger i sagen, kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce