Annonce
forside

64 statslige arbejdspladser til Svendborg

Pressemøde i Statsministeriet med Statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde, som præsenterer "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder, " onsdag den 17. januar kl. 13.00 i Statsministeriets Spejlsal på Christiansborg i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Svendborg får 64 statslige arbejdspladser fordelt på dele af Skattestyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Det står klart med regeringens nye plan for udflytning af statslige arbejdspladser

Svendborg skal huse 64 nye statslige arbejdspladser.

Det står klart efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Sophie Løhde (V) holdt pressemøde tirsdag, hvor i alt 1800 statslige arbejdspladser blev fordelt.

Svendborg får dele af tre styrelser:


  • Skattestyrelsen med 18 arbejdspladser.
  • Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte med 18 yderligere job.
  • Styrelsen for Forskning og Uddannelse med 28 arbejdspladser.
Annonce

1800 arbejdspladser flyttes

På vegne af regeringen præsenterede Lars Løkke Rasmussen og Sophie Løhde onsdag klokken 13 sin plan, kaldet Bedre Balance II, hvor 1800 statslige arbejdspladser skal flyttes ud af hovedstadsområdet og rundt omkring i landet.

Den plan kommer, efter den tidligere Venstre-regering i 2015 rykkede 3900 statslige arbejdspladser. Dengang fik Svendborg ingen statslige arbejdspladser, men måtte i stedet kigge til Odense, som blev nyt hjem fra Socialstyrelsen og Spillemyndigheden.

I den nye udflytningsplan skal Miljøstyrelsen til Odense.

Del af uddannelse til Svendborg

Tirsdag aften fortalte innovationsminister Sophie Løhde, at Svendborg blev en af de 10 byer, som blev en såkaldt uddannelsesstation, hvor man i Svendborg skal huse dele af en serviceøkonomuddannelse, som optager omkring 20 studerende hvert år.

Borgmester Bo Hansen (S) sagde, at han var glad, men forventede, at regeringen ville sende en institution til Svendborg som en del af udflytningen af de 1800 arbejdspladser.

Følg med i udflytningen af de statslige arbejdspladser på fynsamtsavis.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce