Annonce
Faaborg-Midtfyn

62 ruder smadret: Omfattende hærværk mod bålhytter i populær skov ved Faaborg

30 ruder i den store bålhytte og alle 32 ruder i den lille bålhytte er blevet smadret ved hærværket. Foto: Maria Retoft Pedersen
Projektleder ærgrer sig over smadrede ruder i kommunens to bålhytter.

Faaborg: Et kedeligt syn mødte folkene fra Holstenshuus, da de for nylig kom forbi kommunens to bålhytter i Pipstorn Skov.

Intet mindre end 62 små plexiglasruder i de to bålhytter i Pipstorn Skov er blevet smadret af ukendte hærværksmænd, og skårene lå spredt på jorden og i bålhytterne.

- Det er så ærgerligt, at mødesteder, der er lavet for at understøtte brugen af naturen for skoler og private, der besøger skoven, bliver ødelagt. Og at vi, fremfor at bruge vores tid på at udvikle nye ting, skal bruge tid på at rydde op og penge på at få det hele repareret, siger projektleder i Faaborg-Midtfyn Kommune Alice Bjerge Rasmussen.

Hvornår hærværket præcist er sket, ligger ikke klart. Men det er formentlig sket i perioden 28. maj-29. maj.

Skaderne er endnu ikke udbedret.

- Vi har fjernet alle stumperne i hullerne, så man ikke kan skære sig. Men vi afventer plexiglaspladerne fra producenten af bålhytterne. De skal først skæres til, oplyser Alice Bjerge Rasmussen.

Det er Holstenshuus Gods, der ejer Pipstorn Skov. For et par år siden indgik kommunen en 10-årig lejeaftale, og siden er området blevet udviklet blandt andet med hjælp fra Dansk Skovforening og Øhavsmuseet.

Kommunen har etableret en sti langs veteranjernbanen, så det er blevet let at komme til området. Ski- og motionsklubben har lavet et MTB-spor, og orienteringsklubben har sat løbsposter op. Flere skoler og Det Mobile Sundhedscenter bruger området mere eller mindre fast, ligesom andre foreninger og områdets borgere benytter skoven.

Hærværket er anmeldt til Fyns Politi.

Annonce
Skårene i ruderne er blevet fjernet nu, så der ikke er nogen, der kommer til skade og skærer sig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce