Annonce
Odense

61-årig sigtet i grundlovsforhør: Voldtægt af 94-årig kvinde

Retten i Odense Odense Domhus

En 61-årig mand blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for voldtægt, anden kønslig omgang end samleje og blufærdighedskrænkelse af to kvinder, hvoraf den ene er 94 år.

En 61-årig mand er fredag formiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for blandt andet voldtægt af en 94-årig kvinde.

Ifølge sigtelserne har den 94-årige kvinde haft besøg flere gange af den 61-årige mand, men i hvilken anledning vides ikke, eftersom det ikke fremgår af sigtelserne.

Første gang skete den 16. november omkring klokken 22, hvor han ifølge sigtelsen befølte den ældre kvinde i skridtet uden på tøjet.

En uge senere var han igen på samme adresse, hvor han ifølge sigtelsen tiltvang sig andet seksuelt forhold end samleje, og det betragtes juridisk set også som voldtægt. Episoden skete, mens den 94-årige kvinde lå i sin seng i soveværelset.

I søndags forsøgte han igen at tiltvinge sig til andet seksuelt forhold end samleje, ligesom han krænkede kvindens blufærdighed. Det lykkedes dog ikke, fordi døren til boligen var låst.

Dertil er manden også sigtet for blufærdighedskrænkelse af en anden kvinde på 81 år ved at beføle hende på brysterne og i skridtet uden på tøjet, mens han åbnede sine egne bukser og rørte ved sig selv. Han prøvede også at kysse kvinden. Denne episode fandt sted den 16. november cirka en halv time før, han opsøgte den 94-årige kvinde.

Den 61-årige mand har haft mulighed for at snakke med sin forsvarer. Manden har ikke ønsket at udtale sig i retten, men ifølge sin forsvarer er der tale om en "blød erkendelse". Det kan betyde, at han erkender dele eller det meste af det, han er sigtet for.

Retten valgte på anmodning af Anklagemyndigheden at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning. Derfor var det kun sigtelsen, som blev læst op i den åbne del af grundlovsforhøret.

Retten besluttede at varetægtsfængsle manden i fire uger, og det var der ingen protest imod fra den 61-årige mand og hans forsvarer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce