Annonce
Odense

61-årig sigtet i grundlovsforhør: Voldtægt af 94-årig kvinde

Retten i Odense Odense Domhus

En 61-årig mand blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for voldtægt, anden kønslig omgang end samleje og blufærdighedskrænkelse af to kvinder, hvoraf den ene er 94 år.

En 61-årig mand er fredag formiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for blandt andet voldtægt af en 94-årig kvinde.

Ifølge sigtelserne har den 94-årige kvinde haft besøg flere gange af den 61-årige mand, men i hvilken anledning vides ikke, eftersom det ikke fremgår af sigtelserne.

Første gang skete den 16. november omkring klokken 22, hvor han ifølge sigtelsen befølte den ældre kvinde i skridtet uden på tøjet.

En uge senere var han igen på samme adresse, hvor han ifølge sigtelsen tiltvang sig andet seksuelt forhold end samleje, og det betragtes juridisk set også som voldtægt. Episoden skete, mens den 94-årige kvinde lå i sin seng i soveværelset.

I søndags forsøgte han igen at tiltvinge sig til andet seksuelt forhold end samleje, ligesom han krænkede kvindens blufærdighed. Det lykkedes dog ikke, fordi døren til boligen var låst.

Dertil er manden også sigtet for blufærdighedskrænkelse af en anden kvinde på 81 år ved at beføle hende på brysterne og i skridtet uden på tøjet, mens han åbnede sine egne bukser og rørte ved sig selv. Han prøvede også at kysse kvinden. Denne episode fandt sted den 16. november cirka en halv time før, han opsøgte den 94-årige kvinde.

Den 61-årige mand har haft mulighed for at snakke med sin forsvarer. Manden har ikke ønsket at udtale sig i retten, men ifølge sin forsvarer er der tale om en "blød erkendelse". Det kan betyde, at han erkender dele eller det meste af det, han er sigtet for.

Retten valgte på anmodning af Anklagemyndigheden at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning. Derfor var det kun sigtelsen, som blev læst op i den åbne del af grundlovsforhøret.

Retten besluttede at varetægtsfængsle manden i fire uger, og det var der ingen protest imod fra den 61-årige mand og hans forsvarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce