Annonce
Odense

600 valgte valgmødet: Lærerne vandt over landsholdet

Hele kavalleriet af spidskandidater, med en enkelt undtagelse, var på plads, og det var en sal fyldt med lærere, forældre og skoleelever også, da Odense Lærerforening holdt skolepolitisk valgmøde med Clement Kjersgaard som ordstyrer. Foto: Kim Rune

Odense Lærerforenings skolepolitiske valgmøde var usædvanligt velbesøgt og fyldte næste Odense Koncerthus

Nu gjorde landsholdet det jo meget godt i Dublin. Men på aftenen for den vitale fodboldkamp gjorde Odense Lærerforening det nu også helt fint: 600-700 mennesker havde trodset tv-bold og mødte op til det store skolepolitiske valgmøde i Odense Koncerthus. Der på nær en sygdomsramt Søren Windell havde mønstret alle spidskandidaterne. Clement Kjersgaard var hyret ind som ordstyrer, og han kørte på godt og ondt sin sædvanlige, forcerede no-nonsens stil.

Som blandt andet gjorde at en nuanceret debat om inklusion nærmest gik tabt. Til gengæld blev der talt en hel del skolereform og - selvfølgelig - endnu mere skattestigning eller velfærdsprocent. For det er jo ikke fordi, der fandtes nogle af de ni spidskandidaterne, som ikke lovede bedre tider for folkeskolen. Og det skortede heller ikke på etablerede politikere, som indrømmede, at der var blevet skåret meget - og også for meget - på skoleområdet i Odense Kommune i de magre år efter finanskrisen.

Annonce
Interessen for det skolepolitiske vælgermøde var markant. Foto: Kim Rune

Tarteletter uden fyld

Politikerne var blevet forsynet med hvert et eksemplar af "Søren og Mette i benlås". Anders Peter Mathiasens bog, der går tæt på forhandlingerne op til skolereformen og som mere end indikerer, at det hele var aftalt spil mellem Christiansborg og Kommunernes Landsforening. Skoleområdets rådmand, Susanne Crawley Larsen, indrømmede da også over for salen, at hun allerede i en artikel havde undskyldt på sit partis vegne for forhandlingsforløbet. Og på et opfølgende spørgsmål fra samme sal uddybede hun med, at undskyldningen ikke var clearet med hendes radikale partifæller i Folketinget.

Den sædvanlig rituelle dans om ord som skattestigning, som det hedder på "blåtsk" og velfærdsprocent, som det hedder på "rødtsk", fyldte selvfølgelig en del. Jane Jegind slog Peter Rahbæk Juel oven i hovedet med tal på, at de røde forligspartnere tidligere skulle have lagt tal frem, som indikerede ansættelse af 152 nye lærere i kommuen i 2017, mens det faktiske tal, fortalte Jegind, var 14 nyansættelser på skoleområdet - heraf ni lærere.

Borgmesteren replicerede, at det, der er sket i år, har været at få stoppet tidligere års sparekrav, og at Flakhaven i år ikke har været fyldt med demonstrerende lærere.

Da Søren Windells konservative substitut, Kristian Guldfeldt fulgte Jane Jeginds angreb op og klagede over ikke at have fået lov til at være del af forhandlingerne, replicerede Rahbæk Juel med, at de borgerliges retorik var som tarteletter uden fyld.

Og der kunne man så indskyde, at hvis den bemærkning var forberedt hjemmefra, så var det næsten ærgerligt, at den konservative spidskandidat Søren Windell var sygdomsramt. Qua dennes meritter i livet udenfor politik.

Clement Kjersgaard i ordstyrerrollen. Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard styrede ordene. Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard i ordstyrerrollen. Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard i dialog med Jane Jegind. Foto: Kim Rune
Susanne Crawley Larsen var som rådmand på skoleområdet naturligt nok en del i skudlinjen, Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard i debat med Susanne Crawley Larsen. Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard udspørger Susanne Crawley Larsen. Foto: Kim Rune
Clement Kjersgaard i debat med Susanne Crawley Larsen. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce