Annonce
Indland

600 politifolk har mistillid: Fyns Politiforening afbryder samarbejde med politidirektør

Kit Claudi Grøn-Iversen, politidirektør hos Fyns Politi.

Et anstrengt, ikke-eksisterende samarbejde mellem politiforeningen og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen får nu Fyns Politiforening til at udtrykke mistillid på vegne af 600 politifolk og ophæve samarbejdet med politidirektøren.

Fyns Politiforening har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og afbryder derfor samarbejdet. Det oplyser politiforeningen til Fyens.dk.

"600 politifolk har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Fyns Politiforening kan derfor ikke se at samarbejdet kan fortsætte med hende og hendes ledelsesstil.

Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse," lyder det fra formand Steffen Daugaard på vegne af politiforeningen.

Politidirektøren er blevet orienteret om politiforeningens mistillid.

Det er justitsministeren, der udpeger politidirektørerne. Og det er derfor også justitsministeren, der beslutter, om mistillidserklæringen fra de fynske betjente skal have konsekvenser.

Læs interview: - I første omgang sagde jeg nej til at søge

Annonce
Politiforbundet oplyser i denne pressemeddelelse onsdag formiddag, at Fyns Politiforening "afbryder samarbejdet med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen".

Første politidirektør udefra

Fyns Politi har under Kit Claudi Grøn-Iversens ledelse gennemgået den største reorganisering i politikredsens historie. Hun er den første politidirektør i Danmark, der ikke kommer fra en stilling i politi- og retssystemet.

Kit Claudi Grøn-Iversen er indstillet af Søren Pind (V) og tiltrådte 1. september 2015.

Læs interview med politidirektøren: - Jeg må hjem og læse lektier

Før jobbet som leder af Fyns Politi har hun blandt andet været ansat som sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Social- og Sundhedsdirektør og senere Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Hvidovre Kommune.

Fyens.dk har onsdag formiddag forsøgt at få en kommentar fra politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Det har hidtil ikke været muligt, fordi direktøren sidder i møde.

Formand for Fyns Politiforening Steffen Daugaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce