Annonce
Indland

600 politifolk har mistillid: Fyns Politiforening afbryder samarbejde med politidirektør

Kit Claudi Grøn-Iversen, politidirektør hos Fyns Politi.

Et anstrengt, ikke-eksisterende samarbejde mellem politiforeningen og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen får nu Fyns Politiforening til at udtrykke mistillid på vegne af 600 politifolk og ophæve samarbejdet med politidirektøren.

Fyns Politiforening har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og afbryder derfor samarbejdet. Det oplyser politiforeningen til Fyens.dk.

"600 politifolk har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Fyns Politiforening kan derfor ikke se at samarbejdet kan fortsætte med hende og hendes ledelsesstil.

Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse," lyder det fra formand Steffen Daugaard på vegne af politiforeningen.

Politidirektøren er blevet orienteret om politiforeningens mistillid.

Det er justitsministeren, der udpeger politidirektørerne. Og det er derfor også justitsministeren, der beslutter, om mistillidserklæringen fra de fynske betjente skal have konsekvenser.

Læs interview: - I første omgang sagde jeg nej til at søge

Annonce
Politiforbundet oplyser i denne pressemeddelelse onsdag formiddag, at Fyns Politiforening "afbryder samarbejdet med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen".

Første politidirektør udefra

Fyns Politi har under Kit Claudi Grøn-Iversens ledelse gennemgået den største reorganisering i politikredsens historie. Hun er den første politidirektør i Danmark, der ikke kommer fra en stilling i politi- og retssystemet.

Kit Claudi Grøn-Iversen er indstillet af Søren Pind (V) og tiltrådte 1. september 2015.

Læs interview med politidirektøren: - Jeg må hjem og læse lektier

Før jobbet som leder af Fyns Politi har hun blandt andet været ansat som sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Social- og Sundhedsdirektør og senere Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Hvidovre Kommune.

Fyens.dk har onsdag formiddag forsøgt at få en kommentar fra politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Det har hidtil ikke været muligt, fordi direktøren sidder i møde.

Formand for Fyns Politiforening Steffen Daugaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce