Annonce
Indland

600 politifolk har mistillid: Fyns Politiforening afbryder samarbejde med politidirektør

Kit Claudi Grøn-Iversen, politidirektør hos Fyns Politi.

Et anstrengt, ikke-eksisterende samarbejde mellem politiforeningen og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen får nu Fyns Politiforening til at udtrykke mistillid på vegne af 600 politifolk og ophæve samarbejdet med politidirektøren.

Fyns Politiforening har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og afbryder derfor samarbejdet. Det oplyser politiforeningen til Fyens.dk.

"600 politifolk har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Fyns Politiforening kan derfor ikke se at samarbejdet kan fortsætte med hende og hendes ledelsesstil.

Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse," lyder det fra formand Steffen Daugaard på vegne af politiforeningen.

Politidirektøren er blevet orienteret om politiforeningens mistillid.

Det er justitsministeren, der udpeger politidirektørerne. Og det er derfor også justitsministeren, der beslutter, om mistillidserklæringen fra de fynske betjente skal have konsekvenser.

Læs interview: - I første omgang sagde jeg nej til at søge

Annonce
Politiforbundet oplyser i denne pressemeddelelse onsdag formiddag, at Fyns Politiforening "afbryder samarbejdet med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen".

Første politidirektør udefra

Fyns Politi har under Kit Claudi Grøn-Iversens ledelse gennemgået den største reorganisering i politikredsens historie. Hun er den første politidirektør i Danmark, der ikke kommer fra en stilling i politi- og retssystemet.

Kit Claudi Grøn-Iversen er indstillet af Søren Pind (V) og tiltrådte 1. september 2015.

Læs interview med politidirektøren: - Jeg må hjem og læse lektier

Før jobbet som leder af Fyns Politi har hun blandt andet været ansat som sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Social- og Sundhedsdirektør og senere Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Hvidovre Kommune.

Fyens.dk har onsdag formiddag forsøgt at få en kommentar fra politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Det har hidtil ikke været muligt, fordi direktøren sidder i møde.

Formand for Fyns Politiforening Steffen Daugaard.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce