Annonce
Kerteminde

600 personlige stemmer, men ingen plads til Camilla Lydiksen i Folketinget: - Det har været det sjoveste, jeg har prøvet længe

Camilla Lydiksen har fået 600 personlige stemmer. Noget, hun finder "enormt forpligtende". Arkivfoto: Robert Wengler
Camilla Lydiksen stillede op for Det Konservative Folkeparti. Det er hendes første valg med sig selv som kandidat. Hun kom ikke ind, men er klar til at give et nyt forsøg. Først venter dog en pinseferie, hvor familien og hunden skal i første række.

Kerteminde: En stejl, men sjov læringskurve. Sådan definerer 45-årige Camilla Lydiksen de seneste ugers valgkamp. Til dagligt er hun direktør i ADHD-foreningen og formand for Nymarksskolen i Kerteminde Kommune. Kort inden valget er hun også blevet en del af Det Konservative Folkeparti og en mulig kandidat til Folketinget.

Det er første gang, hun har været på valg.

- Det har været det sjoveste, jeg har prøvet længe. Det har været meget motiverende og lærerigt. Jeg har ikke haft så stejl en læringskurve siden de sidste tre uger af gymnasiet, siger hun.

Hun har været opstillet i Fyns Storkreds, hvor hun har fået 600 personlige stemmer - men ingen plads i Folketinget. Om fire år - når der senest skal være valg igen - er hun dog klar til at give det et nyt forsøg.

- Så lang tid går der ikke. Jeg gemmer plakaterne. Jeg er klar og har aldrig følt mig mere motiveret end nu, falder ordene prompte efterfulgt af en højfyldt latter.

Der lyder dog også en anelse ærgrelse fra Camilla Lydiksen.

- Jeg ville da ønske, at jeg skulle til København i dag (fredag, red.) og gå ind ad de smukke døre til Christiansborg. Men så er det godt, at jeg har mit gode arbejde, siger hun.

Annonce

Syv timers mere telefontid

Hun bor i Kølstrup med sin mand og datter. Selvom hun har et stærkt bånd til Kerteminde Kommune, har hun ikke et ønske om at komme i byrådet.

- Det er Folketinget, jeg gerne vil. Og den gnist er ikke blevet mindre. Der er også allerede mange dygtige konservative i Kerteminde Byråd. Dem bakker jeg selvfølgelig op, men jeg har ikke selv et ønske om at sidde i byrådet. Men hvem ved, hvad der skal ske nu, siger Camilla Lydiksen.

Men først venter en tiltrængt pinseferie efter uger, hvor familien og deres hund har set markant mindre til mor, hustru og ejer Camilla, og hvor "nullermændene aldrig er set så store".

- Jeg har stået meget tidligt op og gået sent i seng. Og så har jeg haft en ekstrem høj aktivitet på de sociale medier. I forgårs var jeg syv timer mere på min telefon, end jeg plejer at være, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce