Annonce
forside

60 samlet til den årlige Ape-fest på Ærø

Ærø: I denne weekend er der for ottende år i træk tuk-tuk-træf på Ærø. Omkring 60 er tilmeldte, og mange kan i år slutte sig til "Klub 5" for dem, der har været med for mindst femte gang, som for eksempel de fleste af deltagerne fra Ape-Freunde Schleswig-Holstein. De havde fundet deres faste pladser på Ærø Camping med nogle af de mest lirede Ape-modeller. Fyns Amts Avis mødte om fredag formiddag både nye deltagere og veteraner før karavanekørslen igennem Ærøskøbing kl. 13.

Annonce

Reinhard Federer, Selde. Ape50 Top Pickup. Navn: The Guido: Min længste tur var sidste år til Italien, hvor jeg kørte 3665 kilometer til træf. Det tog mig otte dage. Jeg havde telt med, som jeg kunne overnatte i, og det var en dejlig tur. Næste år tager jeg måske turen igen, når Ape har 70 års jubilæum. I år har jeg ikke været længere end Lübeck, men det er skønt at komme rundt og møde andre og snakke Ape og hygge sig.

Lis Danielsen, Holbæk. Ape50. Navn: Tøsen: Det er mit første år til træf, og det er over al forventning. Jeg har først fået Tøsen for halvanden måned siden, og jeg var lidt betænkelig ved at køre den hele vejen med 25 i timen. Men jeg har fået rigtig mange dyt - altså hej-dyt og ikke vrede dyt. Man kan godt høre forskel, synes jeg, og jeg tager helt sikkert turen igen næste år.

Jude (tv.) og Joe Elliott (th.), Deeping St. James, England. Ape50 pickup. Navn: The Gumby Truck: Vi tog fra England med færgen klokken 4 om morgenen onsdag med tuk-tuk'en på trailer. Jeg hørte om eventen på Facebook og kendte ikke til noget lignende i England. Jude har skoleferie, og vi nyder Danmark og Ærø, og så er det sjovt at møde andre, der har Ape og få en dejlig tur ud af det samtidig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce