Annonce
Nyborg

60-mandsorkester bakker Kaya Brüel op

Kaya Brüel synger foran Nyborg Harmoni Orkester. PR foto

Nyborg: Tirsdag 10. december kl. 20 vil Kaya Brüel foran Nyborg Harmoni Orkester samt Nyborg Kirkes Højmessekor afholde årets julekoncert i Nyborg Vor Frue Kirke. Foran de lokale kræfter står dirigent Jesper Rosenkilde og organist Claus Tolstrup.

Nyborg Harmoniorkesters 60 mands store besætning var jo oprindeligt to orkestre nemlig Nyborg Jernbaneorkester og Vivace. Til julekoncerten vil hele orkestret stå sammen om at spille "A Christmas Festival" og "Renaissance Suite" - den sidste til ære for Nyborg. Orkestret danner desuden stemningsbaggrund, når Kaya Brüel synger klassikere som "Når du ser et stjerneskud" og "Let it Snow".

Kirkekoret er et mindre kammerkor på 11 medlemmer. Aftenens kormusik kredser om den forholdsvis nyskrevne amerikanske "O Magnum Mysterium".

Der opkræves entre.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce