Annonce
Faaborg-Midtfyn

60 kom til generalforsamling og vinsmagning ved markhuset

60 medlemmer var med til generalforsamlingen ved markhuset på Ore Mark. Her blev der budt på ost, brød og vinsmagning. Foto: Flemming Bechsgaard

Ore: Der er tradition for en hyggelig eftermiddag, når Foreningen til bevarelse af Markhuset holder generalforsamling, og dette års af slagsen var ingen undtagelse.

Både vejr- og deltagermæssigt gik årets generalforsamlingen forleden over al forventning, oplyser foreningen.

60 medlemmer - blandt dem flere yngre og nye medlemmer - dukkede nemlig op til generalforsamlingen, som også bød på lidt at spise og ikke mindst vinsmagning leveret af Reihdar Hansen Vinklub.

Inden den del blev generalforsamlingen holdt - blandt andet kunne formanden oplyse, at der skal skiftes stråtag på huset inden for en kortere tidshorisont. Desuden kom der forslag fra forsamlingen om muligheden for flere nye medlemmer ved, at nogle af de eksisterende medlemmer bliver ambassadører. Forstået på den måde, at de får medlemskort og kan sælge dem, fremfor at den opgave udelukkende hviler på bestyrelsens skuldre.

Disse emner arbejder bestyrelsen videre med, lyder det fra foreningen.

Det er nu ni år siden, at lokale folk restaurerede det gamle markhus på Ore Mark og stiftede foreningen. Markhuset stammer tilbage fra midten af 1800-tallet og blev i gamle dage brugt til opbevaring af redskaber - og til at markfolkene kunne spise deres frokost i ly og læ.

Et medlemskab af foreningen koster i øvrigt den beskedne sum af 50 kroner for en husstand.

Annonce
60 medlemmer var med til generalforsamlingen ved markhuset på Ore Mark. Her blev der budt på ost, brød og vinsmagning. Foto: Flemming Bechsgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce