Annonce
Assens

6. klasse og deres lærer fandt en hardball-pistol: Og så fik klassen besøg af Fyns Politi

To betjente kørte torsdag formiddag til Verninge for at hente en pose med en hardball-pistol, som skolens 6. klasse har fundet under en affaldsindsamling. Foto: Hanne Marquardtsen
6. klasse på Verninge Skole har under en affaldsindsamling fundet en hardball-pistol pakket ind i poser og engangsklude. Fyns Politi har hentet hardball-pistolen og har foreløbig ikke mistanke om, at den er brugt til noget ulovligt.

Verninge: Har du set blå blink i Verninge torsdag formiddag, så skyldes det, at eleverne i 6. klasse under en affaldsindsamling fandt en pistol i noget buskads.

Heldigvis var pistolen ikke ægte, men en hardball-pistol, fortæller skoleleder Hanne Marquardtsen, som tilføjer, at klassen har fundet mange mærkværdige ting torsdag. Blandt andet en madras på 90x200 centimeter og en olietønde.

- Og så vil en lærer hive en pose op af jorden. I den pose ser hun en pistollignende ting, som er pakket ind i engangsklude og plastikposer. Hun ved lidt om det og kan godt se, det ikke er en rigtig pistol, så hun får beroliget børnene. Men vi bliver enige om, at vi ikke kan have den liggende her, siger skolelederen, som derfor kontaktede Fyns Politi.

Annonce

Vagtchef Milan Holt Nielsen bekræfter, at to betjente torsdag formiddag har hentet en hardball-pistol på skolen i Verninge. Foreløbig er der ikke nogen mistanke til, at den er brugt til noget ulovligt.

- Det er klart, at hvis vi lige har haft en hændelse i området, så undersøger vi det. Men der er ikke noget, der tyder på det. Du kan uden problemer købe sådan en på nettet, og vi støder tit på dem. Men det er klart, at vi selvfølgelig ikke efterlader den, siger han.

Ulovligt at smide pistol

Det er lovligt at eje en hardball-pistol, hvis du er fyldt 18 år, men du må kun bruge den til et anerkendelsesværdigt formål, for eksempel på en hardballbane, hvor to hold spiller mod hinanden. Det er derimod ulovligt at tage den med på diskotek, i banken - eller smide den i grøftekanten.


De er simpelthen så søde, når de kommer ud, og vil gerne svare på spørgsmål. De var desværre i civil bil, men de tændte lidt for blinkene, da de kørte.

Hanne Marquardtsen, skoleleder i Verninge


Hanne Marquardtsen fortæller, at det var en stor oplevelse for eleverne at have besøg af de to politibetjente.

- De er simpelthen så søde, når de kommer ud og vil gerne svare på spørgsmål. De var desværre i civil bil, men de tændte lidt for blinkene, da de kørte, siger hun.

Skolelederen er rystet over, hvor meget affald eleverne har samlet på en enkelt formiddag.

- I år har de fundet vitaminpiller, tøj og masser af cigaretskodder. Én klasse har fundet 38 kilo affald, og det er ikke et specielt stort område, vi har gået på, lyder det fra Hanne Marquardtsen.

En klasse på Verninge Skole har fundet 38 kilo affald. Foto: Hanne Marquardtsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce