Annonce
Debat

5G overtræder menneskerettighederne - men det ties ihjel

5G: Over 200 deltog 4. maj i en konference på Christiansborg, hvor udenlandske og danske forskere, en norsk debattør og tidligere ansat i Telenor og en uafhængig journalist berettede om forskning, som dokumenterer skader på mennesker, dyr og planter forårsaget af mobilstråling, og om hvordan nordiske og europæiske sundhedsmyndigheder løber fra deres ansvar - og endelig hvordan medier fordrejer og fortier bagsiden af 5G. Viden, som den danske befolkning ikke får fra ansvarlige myndigheder og medier.

Sundhedsministeren, miljø- og fødevareministeren, energi-, forsynings- og klimaministeren, Sundhedsstyrelsen og direktøren for Telebranchen var inviteret. Alle takkede nej. Der blev sendt pressemeddelelser ud om konferencen, men kun en lille modig avis i det nordjyske, HjørringAvis.dk, var tilsyneladende det eneste medie, der havdejournalistisk mandsmod til at skrive om konferencens vigtige emne, som berører os alle.

Sidste indslag var advokat Christian F. Jensen og hans juridiske udredning af 5G baseret på anerkendt forskning: ”Det konkluderes i nærværende responsum, at etablering og aktivering af et 5G-netværk, således som det p.t. foreligger beskrevet, vil være i strid med gældende menneskeretlige og miljøretlige regler i Europæiske Menneskerettighedskonvention, FNs børnekonvention, EU-regler og Bern- og Bonn-konventionerne.”

Man kan undre sig over, at en teknologisk ændring af vort samfund, som vurderes til at stride imod en vifte af konventioner og regler ikke finder vej til mediernes overskrifter. Tankevækkende.

Annonce
Pernille Schriver
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Annonce