Annonce
Sydfyn

5G modstander i chok

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen, lyder det fra 5G-modstander Janinna Talasi Ørting, der er chokeret over, at 5G nu udrulles på Langeland. Privatfoto
Janinna Talasi, der er initiativtager til facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland, der kæmper mod 5G, troede at 5G var opgivet

LANGELAND: Med borgmester Tonni Hansens udmelding om, at Langland som forsøgsområde for 5G var opgivet i december, var der flere, der åndede lettet op, ikke mindst medlemmer af facebookgruppen Hjertenetværket på Langeland.

Men med nyheden om, at TDC allerede i slutningen af ferbruar har moderniseret alle deres tyve master på Langend, så de kan sende 5G, er initiativtageren Janinna Talasi noget nær i chok.

- Det er en meget trist besked. Jeg var sikker på, at vi havde fået det stoppet. Det er meget meget uheldigt - jeg er selv meget følsom for stråling, og hvor skal jeg og andre, der har det på samme måde, nu være, siger hun.

At myndighederne ikke har fundet bevis for, at stråler fra 5G er skadeligt, giver hun ikke meget for.

- Sundhedstyrelsen er købt og betalt af teleindustrien. Der er ingen information om de her ting i pressen. Det er uhyggelige kræfter, der står bag. Hvis 5G inden længe dækker landet, hvor skal vi være - os, der ikke tåler strålerne, spørger hun.

Benytter du ikke selv telefon og computer?

- Jo, men jeg bruger fastnet, jeg har ledninger over hele mit hus. Og man kan istedet for mobilstråling grave fibernet ned - det er ufarligt, siger Janinna Talasi.

Hun vil fortsætte med at fortælle om 5G på facebookgruppen Hjertenetværket og andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce