Annonce
Faaborg-Midtfyn

56.000 kroner på spillebordet: 64-årig dømt for hasardspil på Kværndrup Kro

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager

Kværndrup: En 64-årig mand blev for nylig dømt skyldig i at have spillet hasardspillet 6'eren, som er et terningespil, på Kværndrup Kro og for at have fremmet spillet, fordi det foregik på hans initiativ, og han også fungerede som bankør.

Det skete ved Retten i Svendborg.

Hasardspillet fandt sted i dagene omkring Egeskov Marked.

Umiddelbart lød påstanden fra anklagemyndigheden på en bødestraf samt konfiskation af 144.550 kroner i kontanter.

Det endte dog med at være beløbets størrelse, der for en stor del blev omdrejningspunktet i retssagen.

Den 64-årige erkendte sig skyldig i anklagen om hasardspil, men bestred konfiskationen af pengebeløb udover 39.550, som han oplyste, var det beløb, han samlet havde vundet på spil.

Under retssagen kom det frem, at der lå 56.050 kroner på spillebordet i krostuen, og at den 64-årige havde 88.500 kroner i sin bukselomme, da politiet kom til stedet.

Den 64-årige forklarede, at han altid har mange kontanter på sig, og at han havde besluttet, før han rejste hjemmefra, at han højest ville tabe 30.000 kroner.

Retten fandt det ikke bevist, at de penge, der befandt sig i den 64-åriges bukselomme, stammede fra udbyttet af hasardspil eller senere ville blive brugt ved hasardspil.

Til gengæld blev de 56.050 kroner, som lå på spillebordet, konfiskeret.

Den 64-årige blev desuden idømt 10 dagsbøder på hver 1000 kroner.

Tidligere er indehaveren af Kværndrup Kro blevet dømt skyldig i at have lagt lokaler til hasardspillet i forbindelse med Egeskov Marked.

Da politiet ankom til kroen natten til 17. september 2017 på baggrund af et tip om hasardspil, var 15 personer i gang med at spille rundt om bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal værktøj

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Nordfyn For abonnenter

Nomineret til årets iværksættere: Men de to venner startede med at købe ubrugelig maskine til en kvart million kroner

Annonce