Annonce
Indland

56-årig kvinde fundet dræbt i Aarhus: 53-årig underbo nægter sig skyldig

Foto: Michael Svenningsen

En 56-årig kvinde blev i nat fundet dræbt af flere knivstik på gaden i Brabrand. Kvindens underbo er anholdt i sagen. Han nægter sig skyldig.

AARHUS: En 56-årig kvinde blev i nat fundet dræbt af flere knivstik på Engdalsvej i Brabrand.

Klokken 01.15 modtog politiet et opkald fra en 53-årig mand, der fortalte, at han havde slået sin overbo ihjel.

Politiet sendte flere patruljer til adressen, og på gaden fandt man den 56-årige kvinde, der var dræbt af flere knivstik.

Den 53-årige mand er den formodede gerningsmand, og han var også på stedet, da Østjyllands Politi ankom. Han blev anholdt og kørt til politigården, inden han torsdag klokken 11.30 blev fremstillet i grundlovsforhør.

Annonce
Den 56-årige kvinde blev fundet foran boligblokken, dræbt af flere knivstik. Foto: Michael Svenningsen

Chokerede naboer

Politiet har natten igennem været på gerningsstedet med flere patruljer og hundepatruljer. Tidligt torsdag morgen er politiet fortsat i gang med at undersøge gerningsstedet.

Afspærringerne var ved middagstid fjernet, men man kan stadig se blodspor på asfalten ved boligblokken i det vestlige Aarhus.

Beboerne i området fortæller til Stiften, at de var chokerede over at vågne op til det massive opbud af både politi og Hjemmeværnet. Og chokerede over at finde ud af, hvad der lå bag politiets tilstedeværelse.

Lige nu går snakken i boligblokkene i området derfor på, hvad der mere præcist skete og hvorfor.

Nægter sig skyldig

Den 53-årige mand mødte torsdag op ved grundlovsforhøret ved Retten i Aarhus, hvor han nægtede sig skyldig. Efter sigtelsen, som lyder på manddrab, var blevet læst op, blev dørene til retten lukket på opfordring fra både anklager og forsvarer.

Det skete blandt andet af hensyn til den afdøde, af hensyn til videre afhøringer og på grund af sagens karakter, lød begrundelsen.

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om sagen, og de understreger at motivet til drabet fortsat er ukendt.

Den dræbte kvindes pårørende er underrettet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce