Annonce
Udland

55 elefanter er døde af sult under alvorlig tørke i Zimbabwe

Philimon Bulawayo/Reuters
Zimbabwe er ramt af den værste tørke i et årti. Det har store konsekvenser for både mennesker og dyr i landet.

Mindst 55 elefanter er omkommet i en nationalpark i det vestlige Zimbabwe siden september.

De mange elefanter er døde af sult på grund af den voldsomme tørke, der for tiden plager det afrikanske land.

Det oplyser Tinashe Farawo, der er talsmand for Hwange National Park, Zimbabwes største nationalpark. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Undersøgelser viser, at de 55 elefanter er døde på grund af mangel på mad og vand i parken.

- Situationen er alvorlig. Elefanterne dør af sult, og det er et enormt problem, siger Farawo.

Størstedelen af elefanterne er fundet døde nær udtørrede vandhuller i nationalparken. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

De lokale myndigheder har forsøgt at pumpe vand op til de mere end 45.000 elefanter samt de øvrige dyr i nationalparken. Men det har ikke været tilstrækkeligt.

Zimbabwe er ramt af den værste tørke i et årti.

Flere end fem millioner mennesker i landet er afhængige af humanitær hjælp på grund af tørken. Det svarer til en tredjedel af befolkningen.

De sultne og tørstige elefanter har også skabt store problemer for befolkningen i området.

Elefanter er brudt ud af nationalparken og har hærget nærliggende byer i jagten på mad.

Ifølge nationalparkens talsmand er mindst 200 personer blevet dræbt under nærkontakt med vilde dyr i løbet af de seneste fem år.

Derudover er mindst 7000 hektar landbrugsjord blevet ødelagt af sultne elefanter.

I gennemsnit drikker en voksen elefant 680 liter vand om dagen og spiser 450 kilo mad.

Zimbabwes bestand af elefanter er faldet drastisk det seneste årti fra 415.000 til 111.000. Det skyldes særligt krybskytters jagt på elfenben.

Det oplyser Den Internationale Naturbeskyttelsesunion (IUCN).

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce