Annonce
Faaborg-Midtfyn

53 dage med ét tog i timen: Sporarbejde på Sjælland halverer togtrafikken på Svendborgbanen

Sporabejdet betyder færre tog helt indtil mid i juni. Arkivfoto.
Dårligt nyt til dem, der rejser med Svendborgbanen. Det store sporarbejde ved Ringsted giver halvanden måned med ekstra forbrug af lokoførere, og det rammer de syd- og midtfynske rejsende.
Annonce

"I perioden fra tirsdag den 23. april til onsdag den 12. juni kører der færre tog på Svendborgbanen mellem Odense, Ringe og Svendborg. Der vil kun køre ét tog i timen mellem Odense og Svendborg, fra Odense i minuttal 13 og fra Svendborg i minuttal 02. Togene der kører mellem Ringe og Odense vil ikke være påvirket."

Således skriver DSB på deres hjemmeside, når man søger på rejser med Svendborgbanen.

Men leder man efter sporarbejdere på Svendborgbanen, der kan forklare aflysningerne, så leder man det forkerte sted.

For det sporarbejde, som er skyld i det hele, findes på Sjælland.

Informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, forklarer, hvordan det kan gå til:

- Helt grundlæggende skyldes det, at vi mangler lokoførere. Når vi har store sporarbejder som det på Sjælland, får vi et merforbrug af lokoførere. Det kan lyde mystisk, men det kommer som konsekvens af, at vi er nødt til at lægge hele det logistiske puslespil om, og når vi så lægger det igen, bliver det ikke lagt lige så godt. Det er ikke med vores gode vilje, og vi beklager, at måtte aflyse afgange, siger Tony Bispeskov.

Annonce

De konkrete konsekvenser

Helt konkret betyder manglen på lokoførere for pendlere mellem Odense og Ringe, at man ikke længere kan køre mod Odense klokken 6.53 eller 7.53, hvis man skal på arbejde i Odense. Nu hedder mulighederne 6.29 eller 7.29.

Eller 6.32 og 7.32, Hvis man vil med regionaltoget, som stopper på alle de små stationer.

Ligeledes er afgangene fra Odense til Ringe decimeret. Her kan man ikke længere tage 15.44 eller 16.44 hjem fra arbejde. I stedet er mulighederne 15.13 og 16.13.

Her er regionaltogsafgangen dog placeret bedre, og ligger klokken 15.59 og 16.59.

Fra Svendbog til Ringe kan man ligeledes ikke køre så ofte. Skal man derned på arbejde, kører toget nu kun én gang i timen. Skal man afsted om morgenen kan man vælge 07.30 eller 08.30, og skal man hjem om eftermiddagen hedder mulighederne 15.02 og 16.02. Tidligere har der kørt dobbelt så mange toge på denne strækning.

Er man i tvivl om, hvordan sporarbejdet påvirker ens egen rejse, kan man læse mere her. Og man rådes til at tjekke rejseplanen.dk inden, man tager afsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce