Annonce
Fyn

529 nye smittetilfælde tirsdag: Odense stiger lidt igen

Arkivfoto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce

Fyn: Det går den forkerte vej med antallet af nye bekræftede smittetilfælde. Tirsdag blev der bekræftet 529 nye smittetilfælde mod 452 dagen før.

Samtidig er der er en større andel af testede, der tester positivt, hvilket betyder, at det øgede antal tilfælde ikke udelukkende kan forklares med, at der testes flere. Halvanden procent af coronaprøver er positive, hvor det tidligere på efteråret var omkring én procent. Det skriver Ritzau.

Den stigende smitte begynder også at kunne ses på Fyn. I Odense er incidensen, der dækker over antal tilfælde de seneste syv dage per 100.000 indbyggere, tirsdag 58, hvilket svarer til 119 tilfælde den seneste uge. Dagen før var incidensen 52.

I Kerteminde Kommune er incidensen også stigende. Tirsdag er den 80, hvilket svarer til 19 tilfælde den seneste uge. På Ærø er incidensen 84, men det svarer kun til fem tilfælde.

Resten af Fyn er nogenlunde stabil i forhold til corona.

Annonce

128 indlagte

Store dele af Jylland oplever stigning i smitten, og målt på incidens er det Jammerbugt Kommune, der er hårdest ramt i hele landet med en incidens på 240. I Århus Kommune, hvor der bor cirka 350.000, er incidensen 72. Det svarer til 250 tilfælde den seneste uge.

Derudover er Hovedstadsområdet, Nordsjælland og Sydsjælland ramt. Værst ser det ud i Faxe Kommune, hvor incidensen er 211.

I alt har 11 af landets 98 kommuner en incidens over 100.

Tirsdag har der kun været én ny indlæggelse, så der nu ligger 128 med corona på landets hospitaler. Det er en færre end mandag. Af de 128 ligger 15 på intensivafdelinger, og af dem ligger ni i respirator.

To danskere har mistet livet af corona fra mandag til tirsdag.

Fynske coronatal 20. oktober

Sådan ser coronatallene ud for de fynske kommuner, der ikke er nævnte i artiklen (dagen før i parentes).

Nordfyns: 17 (14)

Middelfart: 34 (34)

Assens: 24 (20)

Faaborg-Midtfyn: 29 (27)

Nyborg: 28 (25)

Svendborg: 40 (38)

Langeland: 0 (0)

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce