Annonce
112

Anklagemyndighed ville have højere bøde for arbejdsulykke: Fayard slap med 80.000 kroner i bødestraf

Det var i Fayard A/S' Dok1, arbejdsulykken i 2013 skete. Her ses et andet skib - verdens største hybridfærge - ligge i dok hos Fayard. Arkivfoto: Lasse Hansen
En arbejdsulykke i 2017 har ført til en bøde for Fayard A/S. Også i 2013 har virksomheden fået en bøde for en arbejdsulykke. Derfor gik anklagemyndigheden efter, at det skulle have betydning for bødestraffen for 2017-arbejdsulykken.
Annonce

Rettelse. Denne artikel er blevet rettet, da det tidligere har fremgået, at det var en bøde for en dødsulykke i 2013, der var i byretten onsdag med henblik på at få den hævet. Det var ikke bøden for den ulykke, der var til drøftelse, men derimod en bøde for en arbejdsulykke i 2017.

Munkebo: Reparations-skibsværftet Fayard A/S i Munkebo skal betale 80.000 kroner i bøde efter en arbejdsulykke i 2017.

Det står klart efter, Odense Byret onsdag tog stilling til, om bødestraffen skulle være på 120.000 kroner. I 2013 havde virksomheden også modtaget en bøde for en arbejdsulykke, der havde fatale konsekvenser, og derfor gik anklagemyndigheden efter at få bøden i forbindelse med arbejdsulykken fra 2017 højere.

Dommeren kom dog frem til, at der ikke kunne ske skærpende virkning (hævelse af straffen, red.), og derfor blev bøden for arbejdsulykken i 2017 på 80.000 kroner.

Fra bestyrelsesformanden for Fayard A/S lyder beskeden, at det var irrelevant, at anklagemyndigheden inddragede sagen fra 2013.

- Det var ganske irrelevant, urimeligt og grundløst, at den blev inddraget. Den blev heller ikke hævet, fordi det var grundløst, siger Henrik Thal Jantzen og understreger, at de står ved og beklager dybt den fatale arbejdsulykke i 2013 - også arbejdsulykken i 2017, han dog ikke vil kommentere.

Dommen valgte virksomheden at modtage.

Arbejdstilsynet, der har rejst straffesagen, har fået tilsendt dommen og har 14 dage til at beslutte, om de vil anke til landsretten.

Annonce

Flere knoglebrud og en dødsulykke

Bøden for arbejdsulykken i 2017 blev givet, fordi der under arbejde på et skib blev løftet værktøj - blandt andet en såkaldt "rulleskøjte" - fra lastrum til kaj, hvor der blev anvendt løfteudstyr på en ikke sikkerhedsmæssig fuld forsvarlig måde. Udstyret sikrede ikke, at vægtbyrden var ligeligt fordelt. Det resulterede i, at værktøjet gled ud, faldt otte meter ned og ramte flere ansatte. En fik den i hovedet, fik flere knoglebrud - blandt andet på rygsøjlen - og alvorlige skader på flere dele af legemet. Det fremgår af anklageskriftet.

Arbejdsulykken fra 2013, der dannede grund for spørgsmålet om større bødestraf for 2017-arbejdsulykken, handlede om en 52-årig polsk mand, der døde.

Manden var ved at male et skib udvendigt, da han blev fastklemt i en stabilisator, der sad på siden af skibet. Manden døde øjeblikkeligt. Og det kastede et strakspåbud til Fayard fra Arbejdstilsynet af sig. Ulykken kunne nemlig kun ske, fordi strømmen til stabilisatorarmen ikke var taget fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce