Annonce
112

52-årig mand varetægtsfængslet for manddrab: Ekskæreste havde 32 brandsår

Det var i denne blok i Åparken i Nyborg, en kvinde mistede livet lørdag. Søndag var der roligt og næsten mennesketomt. Den sigtede, der bor i Åparken, har også brandsår på kroppen. Det kan dog ikke fastslås, hvor gamle de er. Foto: Mogens Rasmussen
Fyns Politi rykkede lørdag ud til et mistænkeligt dødsfald i Åparken i Nyborg. En kvinde blev fundet død med brandsår på store dele af kroppen. En 52-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i forbindelse med sagen - sigtet for manddrab på sin ekskæreste.

En 52-årig mand blev søndag eftermiddag varetægtsfængslet indtil 6. maj i forbindelse med et mistænkeligt dødsfald ved Åparken i Nyborg lørdag. Sigtelsen lød på manddrab af mandens jævnaldrende ekskæreste, der var fundet død i mandens lejlighed. Noget, den sigtede nægtede sig skyldig i. Ligesom han kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten. Det blev kontrakæret af anklageren. Derfor skal Østre Landsret nu tage stilling til varetægtsfængslingen.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense, efter at han blev anholdt i sin lejlighed klokken 17 lørdag. I en seng i lejlighedens soveværelse var ekskæresten, der ligesom den sigtede var misbruger, blevet fundet livløs med 32 brandsår over kroppen - primært på overkroppen. Under grundlovsforhøret kom det frem, at hun havde været i live med de mange brandsår i omkring tre timer, inden hun døde som følge af skaderne.

Hvad der var sket i lejligheden og havde ført til kvindens død, vidste manden dog ikke, fortalte han i byretten søndag.

- Jeg kan ikke forklare noget, jeg ikke ved. Jeg sov, lød det fra den tynde, lavmælte og mumlende mand.

Den sigtedes forklaring lød, at han havde sovet og var vågnet op til synet af sin ekskæreste, der lå død ved siden af ham i sengen.

Annonce
Lejligheden i Åparken, hvor kvinden døde, er spærret af. Foto: Mogens Rasmussen

En dunk med rensebenzin

Politiet rykkede ud til Åparken, efter der var ringet 112 klokken 16.55 lørdag. På adressen blev politiet og redningsfolkene mødt af den 52-årige mand, der kun var iført en trøje og skindjakke, siddende i en sofa inde i sin lejlighed med et lyst tæppe over sig. Han var ophidset og tydeligt påvirket af alkohol ifølge ambulancereddernes beretning, der blev læst højt af i retten søndag.

Den sigtedes ekskæreste igennem ni år blev fundet i hans seng. Hun lå på ryggen med benene ud over sengekanten, hvilende på gulvet. Hun havde intet andet tøj på end et par underbukser og bukser, der var trukket ned om anklerne. Hun havde 32 brandlæsioner på sin krop - både første- og andengradsforbrændinger. Blandt andet på højre arm og tommelfinger var der sår. Det var der også på venstre arm og venstre tommelfinger. Hvor gamle brandsårene var, kunne ikke fastslås helt præcist af retsmedicineren.

En pude dækkede kvindens ansigt og ved hendes side lå en bh, der var brændt næsten helt væk, så kun bøjlen og ganske lidt stof var tilbage. Den var smeltet sammen med sengelagnet.

I lejligheden var der også flere små brandskader. Noget, der ingen forbindelse havde til sagen, men skyldtes tidligere "leg" med fyrværkeri ifølge den sigtede. Der blev også fundet aske flere steder i lejligheden, men der var ikke en lugt af røg eller andet, der tydede på en decideret brand.

Det var noget af det, der kom frem under søndagens retsmøde. Det kom også frem, at der under sengen var blevet fundet en dunk med rensebenzin. Fra den 52-årige mand lød forklaringen, at han brugte det til at trække nol - bedre kendt som den rene THC - ud af hampplanter.

Havde drukket heftigt

I tiden forinden politiet rykkede ud til det mistænkelige dødsfald, havde de to ekskærester drukket alkohol. Kvinden var kommet hjem til den sigtede fredag aften. De drak et par glas whisky og lagde sig derefter ind i sengen sammen. Den sigtede faldt i søvn og vågnede først lørdag formiddag ifølge mandens egen forklaring.

Den sidste alkohol blev drukket, og den 52-årige mand gik ud for at købe to flasker vodka. Da han kom hjem, lagde han sig op i sengen til sin ekskæreste og faldt i søvn igen. Kvinden var i live og uden brandsår, da han døsede hen ifølge den sigtedes egen forklaring.

- Jeg vågner, og så møder synet af hende mig. Jeg kan se, at hun er død. Hun er iskold, formede ordene sig fra manden, der kunne oplyse, at han nu bemærkede brandsårene.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. De må være kommet i mellemtiden.

Også hos politiet, der brugte lørdag aften og søndag nat på at sikre spor, afhøre vidner og foretage andre efterforskningsskridt, stod det søndag eftermiddag endnu ikke klart, hvad der reelt var sket. Derfor valgte dommeren også at imødekomme ønsket om varetægtsfængsling.

- Der er stadig mange spørgsmål, der skal besvares, lød dommerens forklaring.

Lørdag blev kvinden identificeret og de pårørende underrettet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce