Annonce
112

52-årig mand varetægtsfængslet for manddrab: Ekskæreste havde 32 brandsår

Det var i denne blok i Åparken i Nyborg, en kvinde mistede livet lørdag. Søndag var der roligt og næsten mennesketomt. Den sigtede, der bor i Åparken, har også brandsår på kroppen. Det kan dog ikke fastslås, hvor gamle de er. Foto: Mogens Rasmussen
Fyns Politi rykkede lørdag ud til et mistænkeligt dødsfald i Åparken i Nyborg. En kvinde blev fundet død med brandsår på store dele af kroppen. En 52-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i forbindelse med sagen - sigtet for manddrab på sin ekskæreste.

En 52-årig mand blev søndag eftermiddag varetægtsfængslet indtil 6. maj i forbindelse med et mistænkeligt dødsfald ved Åparken i Nyborg lørdag. Sigtelsen lød på manddrab af mandens jævnaldrende ekskæreste, der var fundet død i mandens lejlighed. Noget, den sigtede nægtede sig skyldig i. Ligesom han kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten. Det blev kontrakæret af anklageren. Derfor skal Østre Landsret nu tage stilling til varetægtsfængslingen.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense, efter at han blev anholdt i sin lejlighed klokken 17 lørdag. I en seng i lejlighedens soveværelse var ekskæresten, der ligesom den sigtede var misbruger, blevet fundet livløs med 32 brandsår over kroppen - primært på overkroppen. Under grundlovsforhøret kom det frem, at hun havde været i live med de mange brandsår i omkring tre timer, inden hun døde som følge af skaderne.

Hvad der var sket i lejligheden og havde ført til kvindens død, vidste manden dog ikke, fortalte han i byretten søndag.

- Jeg kan ikke forklare noget, jeg ikke ved. Jeg sov, lød det fra den tynde, lavmælte og mumlende mand.

Den sigtedes forklaring lød, at han havde sovet og var vågnet op til synet af sin ekskæreste, der lå død ved siden af ham i sengen.

Annonce
Lejligheden i Åparken, hvor kvinden døde, er spærret af. Foto: Mogens Rasmussen

En dunk med rensebenzin

Politiet rykkede ud til Åparken, efter der var ringet 112 klokken 16.55 lørdag. På adressen blev politiet og redningsfolkene mødt af den 52-årige mand, der kun var iført en trøje og skindjakke, siddende i en sofa inde i sin lejlighed med et lyst tæppe over sig. Han var ophidset og tydeligt påvirket af alkohol ifølge ambulancereddernes beretning, der blev læst højt af i retten søndag.

Den sigtedes ekskæreste igennem ni år blev fundet i hans seng. Hun lå på ryggen med benene ud over sengekanten, hvilende på gulvet. Hun havde intet andet tøj på end et par underbukser og bukser, der var trukket ned om anklerne. Hun havde 32 brandlæsioner på sin krop - både første- og andengradsforbrændinger. Blandt andet på højre arm og tommelfinger var der sår. Det var der også på venstre arm og venstre tommelfinger. Hvor gamle brandsårene var, kunne ikke fastslås helt præcist af retsmedicineren.

En pude dækkede kvindens ansigt og ved hendes side lå en bh, der var brændt næsten helt væk, så kun bøjlen og ganske lidt stof var tilbage. Den var smeltet sammen med sengelagnet.

I lejligheden var der også flere små brandskader. Noget, der ingen forbindelse havde til sagen, men skyldtes tidligere "leg" med fyrværkeri ifølge den sigtede. Der blev også fundet aske flere steder i lejligheden, men der var ikke en lugt af røg eller andet, der tydede på en decideret brand.

Det var noget af det, der kom frem under søndagens retsmøde. Det kom også frem, at der under sengen var blevet fundet en dunk med rensebenzin. Fra den 52-årige mand lød forklaringen, at han brugte det til at trække nol - bedre kendt som den rene THC - ud af hampplanter.

Havde drukket heftigt

I tiden forinden politiet rykkede ud til det mistænkelige dødsfald, havde de to ekskærester drukket alkohol. Kvinden var kommet hjem til den sigtede fredag aften. De drak et par glas whisky og lagde sig derefter ind i sengen sammen. Den sigtede faldt i søvn og vågnede først lørdag formiddag ifølge mandens egen forklaring.

Den sidste alkohol blev drukket, og den 52-årige mand gik ud for at købe to flasker vodka. Da han kom hjem, lagde han sig op i sengen til sin ekskæreste og faldt i søvn igen. Kvinden var i live og uden brandsår, da han døsede hen ifølge den sigtedes egen forklaring.

- Jeg vågner, og så møder synet af hende mig. Jeg kan se, at hun er død. Hun er iskold, formede ordene sig fra manden, der kunne oplyse, at han nu bemærkede brandsårene.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. De må være kommet i mellemtiden.

Også hos politiet, der brugte lørdag aften og søndag nat på at sikre spor, afhøre vidner og foretage andre efterforskningsskridt, stod det søndag eftermiddag endnu ikke klart, hvad der reelt var sket. Derfor valgte dommeren også at imødekomme ønsket om varetægtsfængsling.

- Der er stadig mange spørgsmål, der skal besvares, lød dommerens forklaring.

Lørdag blev kvinden identificeret og de pårørende underrettet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce