Annonce
Nyborg

Efter ni uforklarlige brande: Utrygheden breder sig i Nyborg

Politiet valgte mandag eftermiddag at løslade en 51-årig mand, der i søndags blev anholdt efter en brand i haveforeningen Grejsdalen. Foto: Carsten Olsen
Efter ni uforklarlige brande i Nyborg jagter politiet fortsat en eller flere gerningsmænd. En 51-årig mand, der blev anholdt efter brand i søndags i Grejsdalen, er løsladt igen.

Nyborg: Der var lettelse at spore blandt Nyborgs kolonihaveejere, efter at politiet søndag eftermiddag kunne anholde en 51-årig mand og sigte ham for brandstiftelse.

Manden blev anholdt kun halvanden time efter en brand i kolonihaveforeningen Grejsdalen på volden i Nyborg.

Men lettelsen blandt de mange kolonihaveejere, som i nu tre måneder har levet i frygt for uforklarlige brande, varede kun kort.

Mandag eftermiddag blev den 51-årige løsladt igen. Med denne forklaring i en kortfattet pressemeddelelse fra Fyns Politi:

"Vedkommende er blevet afhørt, og mistankegrundlaget er ikke tilstrækkeligt, hvorfor der ikke vil ske fremstilling i sagen".

Branden søndag eftermiddag er blot den seneste af ni uforklarlige brande i Nyborg de seneste tre måneder.

Otte ud af de ni brande har ramt kolonihaver, og det har i sagens natur skabt stor utryghed blandt de mange, der hen over sommeren ynder at overnatte i deres kolonihavehuse.

Annonce
"Det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her"

Arne Lundemann, skuespiller og kolonihaveejer

Utryg situation

Flere af de seneste tre måneders uforklarlige brande har ramt haveforeningen Helgetoften.

Og det er noget, haveforeningens medlemmer i sagens natur er meget optaget af.

- Der er ingen herude, som bryder sig om situationen. Det er noget, vi taler med hinanden om, når vi mødes, siger formanden for haveforeningens bestyrelse, Jan Jensen.

Og efter løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt i Grejsdalens kolonihaveforening, er situationen ikke mindre utryg.

- Der er nogle, som vælger ikke at sove hernede. Og så er der andre, som vælger at lade lyset være tændt natten over, fortæller Jan Jensen.

- Det kommer tæt på

Skuespilleren og entertaineren Arne Lundemann og hans hustru Gitte Lundemann har kolonihave i Grejsdalen.

Så sent som i fredags kunne Arne Lundemann fortælle Fyens Stiftstidende, at tanken om de mange uforklarlige brande i kolonihaverne i området får dem til at føle sig utrygge.

Og efter søndagens brand i en have, der ligger lige ved siden af deres, og løsladelsen af den 51-årige mand, er utrygheden selvsagt ikke blevet mindre.

- Det kommer tæt på. Og det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her. Men det afholder os ikke fra at komme i vores kolonihave, siger Arne Lundemann.

Parret overnatter gerne i kolonihaven hen over sommeren. Og det vil de blive ved med.

- Selvfølgelig tænker man da på det. Men jeg synes ikke, man skal ligge under for den utryghed, folk, der gør sådan noget, skaber, fastslår Arne Lundemann.

Fyns Politi har ikke yderligere kommentarer til løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt efter den seneste brand i Grejsdalen.

Politiet oplyser dog, at efterforskningen af søndagens brand i Grejsdalen - og de øvrige uforklarlige brande i Nyborg - fortsætter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce