Annonce
Nyborg

Efter ni uforklarlige brande: Utrygheden breder sig i Nyborg

Politiet valgte mandag eftermiddag at løslade en 51-årig mand, der i søndags blev anholdt efter en brand i haveforeningen Grejsdalen. Foto: Carsten Olsen
Efter ni uforklarlige brande i Nyborg jagter politiet fortsat en eller flere gerningsmænd. En 51-årig mand, der blev anholdt efter brand i søndags i Grejsdalen, er løsladt igen.
Annonce

Nyborg: Der var lettelse at spore blandt Nyborgs kolonihaveejere, efter at politiet søndag eftermiddag kunne anholde en 51-årig mand og sigte ham for brandstiftelse.

Manden blev anholdt kun halvanden time efter en brand i kolonihaveforeningen Grejsdalen på volden i Nyborg.

Men lettelsen blandt de mange kolonihaveejere, som i nu tre måneder har levet i frygt for uforklarlige brande, varede kun kort.

Mandag eftermiddag blev den 51-årige løsladt igen. Med denne forklaring i en kortfattet pressemeddelelse fra Fyns Politi:

"Vedkommende er blevet afhørt, og mistankegrundlaget er ikke tilstrækkeligt, hvorfor der ikke vil ske fremstilling i sagen".

Branden søndag eftermiddag er blot den seneste af ni uforklarlige brande i Nyborg de seneste tre måneder.

Otte ud af de ni brande har ramt kolonihaver, og det har i sagens natur skabt stor utryghed blandt de mange, der hen over sommeren ynder at overnatte i deres kolonihavehuse.

"Det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her"

Arne Lundemann, skuespiller og kolonihaveejer

Annonce

Utryg situation

Flere af de seneste tre måneders uforklarlige brande har ramt haveforeningen Helgetoften.

Og det er noget, haveforeningens medlemmer i sagens natur er meget optaget af.

- Der er ingen herude, som bryder sig om situationen. Det er noget, vi taler med hinanden om, når vi mødes, siger formanden for haveforeningens bestyrelse, Jan Jensen.

Og efter løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt i Grejsdalens kolonihaveforening, er situationen ikke mindre utryg.

- Der er nogle, som vælger ikke at sove hernede. Og så er der andre, som vælger at lade lyset være tændt natten over, fortæller Jan Jensen.

Annonce

- Det kommer tæt på

Skuespilleren og entertaineren Arne Lundemann og hans hustru Gitte Lundemann har kolonihave i Grejsdalen.

Så sent som i fredags kunne Arne Lundemann fortælle Fyens Stiftstidende, at tanken om de mange uforklarlige brande i kolonihaverne i området får dem til at føle sig utrygge.

Og efter søndagens brand i en have, der ligger lige ved siden af deres, og løsladelsen af den 51-årige mand, er utrygheden selvsagt ikke blevet mindre.

- Det kommer tæt på. Og det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her. Men det afholder os ikke fra at komme i vores kolonihave, siger Arne Lundemann.

Parret overnatter gerne i kolonihaven hen over sommeren. Og det vil de blive ved med.

- Selvfølgelig tænker man da på det. Men jeg synes ikke, man skal ligge under for den utryghed, folk, der gør sådan noget, skaber, fastslår Arne Lundemann.

Fyns Politi har ikke yderligere kommentarer til løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt efter den seneste brand i Grejsdalen.

Politiet oplyser dog, at efterforskningen af søndagens brand i Grejsdalen - og de øvrige uforklarlige brande i Nyborg - fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce