Annonce
Nyborg

Efter ni uforklarlige brande: Utrygheden breder sig i Nyborg

Politiet valgte mandag eftermiddag at løslade en 51-årig mand, der i søndags blev anholdt efter en brand i haveforeningen Grejsdalen. Foto: Carsten Olsen
Efter ni uforklarlige brande i Nyborg jagter politiet fortsat en eller flere gerningsmænd. En 51-årig mand, der blev anholdt efter brand i søndags i Grejsdalen, er løsladt igen.

Nyborg: Der var lettelse at spore blandt Nyborgs kolonihaveejere, efter at politiet søndag eftermiddag kunne anholde en 51-årig mand og sigte ham for brandstiftelse.

Manden blev anholdt kun halvanden time efter en brand i kolonihaveforeningen Grejsdalen på volden i Nyborg.

Men lettelsen blandt de mange kolonihaveejere, som i nu tre måneder har levet i frygt for uforklarlige brande, varede kun kort.

Mandag eftermiddag blev den 51-årige løsladt igen. Med denne forklaring i en kortfattet pressemeddelelse fra Fyns Politi:

"Vedkommende er blevet afhørt, og mistankegrundlaget er ikke tilstrækkeligt, hvorfor der ikke vil ske fremstilling i sagen".

Branden søndag eftermiddag er blot den seneste af ni uforklarlige brande i Nyborg de seneste tre måneder.

Otte ud af de ni brande har ramt kolonihaver, og det har i sagens natur skabt stor utryghed blandt de mange, der hen over sommeren ynder at overnatte i deres kolonihavehuse.

Annonce
"Det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her"

Arne Lundemann, skuespiller og kolonihaveejer

Utryg situation

Flere af de seneste tre måneders uforklarlige brande har ramt haveforeningen Helgetoften.

Og det er noget, haveforeningens medlemmer i sagens natur er meget optaget af.

- Der er ingen herude, som bryder sig om situationen. Det er noget, vi taler med hinanden om, når vi mødes, siger formanden for haveforeningens bestyrelse, Jan Jensen.

Og efter løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt i Grejsdalens kolonihaveforening, er situationen ikke mindre utryg.

- Der er nogle, som vælger ikke at sove hernede. Og så er der andre, som vælger at lade lyset være tændt natten over, fortæller Jan Jensen.

- Det kommer tæt på

Skuespilleren og entertaineren Arne Lundemann og hans hustru Gitte Lundemann har kolonihave i Grejsdalen.

Så sent som i fredags kunne Arne Lundemann fortælle Fyens Stiftstidende, at tanken om de mange uforklarlige brande i kolonihaverne i området får dem til at føle sig utrygge.

Og efter søndagens brand i en have, der ligger lige ved siden af deres, og løsladelsen af den 51-årige mand, er utrygheden selvsagt ikke blevet mindre.

- Det kommer tæt på. Og det er jo forfærdeligt at tænke på, at der måske kan være andre, der står bag det her. Men det afholder os ikke fra at komme i vores kolonihave, siger Arne Lundemann.

Parret overnatter gerne i kolonihaven hen over sommeren. Og det vil de blive ved med.

- Selvfølgelig tænker man da på det. Men jeg synes ikke, man skal ligge under for den utryghed, folk, der gør sådan noget, skaber, fastslår Arne Lundemann.

Fyns Politi har ikke yderligere kommentarer til løsladelsen af den 51-årige, der blev anholdt efter den seneste brand i Grejsdalen.

Politiet oplyser dog, at efterforskningen af søndagens brand i Grejsdalen - og de øvrige uforklarlige brande i Nyborg - fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

112

Tyv stjal værktøj

Annonce