Annonce
Assens

5000 borgere har fået en særlig invitation

5000 borgere i Assens Kommune får i disse dage en invitation til et stort borgermøde om sundhed til januar. Arkivfoto: Jens Wognsen

Tjek din E-boks, opfordrer Assens Kommune. For første gang samler kommunen nemlig udvalgte borgere til et debatmøde i en ny form. Målet er at bringe politikere og borgere tættere sammen og øge interessen for lokalpolitik.

En særlig invitation er tikket ind i E-boksen hos 5000 borgere i Assens Kommune. Invitationen er til et stort folkemøde, hvor sundhed er på dagsorden - og hvor lokaldemokrati og medindflydelse bliver afprøvet i stor skala.

For at nå et så bredt udsnit af befolkningen som muligt er 5000 vilkårligt udvalgte borgere i Assens Kommune blevet inviteret. Det er Assens Kommune, som i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen, arrangerer folkemødet 19. januar i Fyrtårn Tommerup.

Folkemødet er en del af demokratiprojektet Vores Stemmer, som er et initiativ fra Tænketanken Mandag Morgen, og formålet er at engagere flere borgere i de politiske processer

- For os som politikere er det vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, at borgerne føler sig hørt, set og involveret i den politiske proces, fortæller borgmester Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny mødeform og nye input

Til folkemødet er der fokus på at afprøve en helt ny mødeform, hvor borgerne diskuterer politik på deres egne præmisser, selv sætter dagsordenen og udvikler konkrete løsninger og forslag til politikerne.

Temaet for folkemødet er sundhed, og på dagen skal borgere og politikere i fællesskab finde løsninger på, hvordan der kan skabes en bedre mental og fysisk sundhed for alle borgere i kommunen.

De input, der kommer på dagen, skal efterfølgende bruges som et led i byrådets arbejde med at udforme kommunens nye sundhedspolitik.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce