Annonce
Assens

5000 borgere har fået en særlig invitation

5000 borgere i Assens Kommune får i disse dage en invitation til et stort borgermøde om sundhed til januar. Arkivfoto: Jens Wognsen

Tjek din E-boks, opfordrer Assens Kommune. For første gang samler kommunen nemlig udvalgte borgere til et debatmøde i en ny form. Målet er at bringe politikere og borgere tættere sammen og øge interessen for lokalpolitik.

En særlig invitation er tikket ind i E-boksen hos 5000 borgere i Assens Kommune. Invitationen er til et stort folkemøde, hvor sundhed er på dagsorden - og hvor lokaldemokrati og medindflydelse bliver afprøvet i stor skala.

For at nå et så bredt udsnit af befolkningen som muligt er 5000 vilkårligt udvalgte borgere i Assens Kommune blevet inviteret. Det er Assens Kommune, som i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen, arrangerer folkemødet 19. januar i Fyrtårn Tommerup.

Folkemødet er en del af demokratiprojektet Vores Stemmer, som er et initiativ fra Tænketanken Mandag Morgen, og formålet er at engagere flere borgere i de politiske processer

- For os som politikere er det vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, at borgerne føler sig hørt, set og involveret i den politiske proces, fortæller borgmester Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny mødeform og nye input

Til folkemødet er der fokus på at afprøve en helt ny mødeform, hvor borgerne diskuterer politik på deres egne præmisser, selv sætter dagsordenen og udvikler konkrete løsninger og forslag til politikerne.

Temaet for folkemødet er sundhed, og på dagen skal borgere og politikere i fællesskab finde løsninger på, hvordan der kan skabes en bedre mental og fysisk sundhed for alle borgere i kommunen.

De input, der kommer på dagen, skal efterfølgende bruges som et led i byrådets arbejde med at udforme kommunens nye sundhedspolitik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce