Annonce
Assens

5000 borgere har fået en særlig invitation

5000 borgere i Assens Kommune får i disse dage en invitation til et stort borgermøde om sundhed til januar. Arkivfoto: Jens Wognsen

Tjek din E-boks, opfordrer Assens Kommune. For første gang samler kommunen nemlig udvalgte borgere til et debatmøde i en ny form. Målet er at bringe politikere og borgere tættere sammen og øge interessen for lokalpolitik.

En særlig invitation er tikket ind i E-boksen hos 5000 borgere i Assens Kommune. Invitationen er til et stort folkemøde, hvor sundhed er på dagsorden - og hvor lokaldemokrati og medindflydelse bliver afprøvet i stor skala.

For at nå et så bredt udsnit af befolkningen som muligt er 5000 vilkårligt udvalgte borgere i Assens Kommune blevet inviteret. Det er Assens Kommune, som i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen, arrangerer folkemødet 19. januar i Fyrtårn Tommerup.

Folkemødet er en del af demokratiprojektet Vores Stemmer, som er et initiativ fra Tænketanken Mandag Morgen, og formålet er at engagere flere borgere i de politiske processer

- For os som politikere er det vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, at borgerne føler sig hørt, set og involveret i den politiske proces, fortæller borgmester Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny mødeform og nye input

Til folkemødet er der fokus på at afprøve en helt ny mødeform, hvor borgerne diskuterer politik på deres egne præmisser, selv sætter dagsordenen og udvikler konkrete løsninger og forslag til politikerne.

Temaet for folkemødet er sundhed, og på dagen skal borgere og politikere i fællesskab finde løsninger på, hvordan der kan skabes en bedre mental og fysisk sundhed for alle borgere i kommunen.

De input, der kommer på dagen, skal efterfølgende bruges som et led i byrådets arbejde med at udforme kommunens nye sundhedspolitik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce