Annonce
Erhverv

50 nye job: Fiberline i japansk partnerskab

  • Industrivirksomheden Fiberline i Middelfart har indgået partnerskab med japanske Mitsubishi - det giver millionindsprøjtning til virksomheden, som forventer mindst 50 nye job de næste tre år.

De har i forvejen et tæt samarbejde, da japanerne i flere år har været leverandør til Middelfart-virksomheden, men nu lukker industrivirksomheden Fiberline Composites den japanske gigant Mitsubishi helt ind i varmen på Vestfyn.

Det skaber ifølge Middelfart-selskabet mindst 50 lokale job i løbet af de næste tre år og samtidigt styrker det den fynske industrivirksomhed, da partnerskabet sikrer selskabets leverancer af kulfibre.

Fra 1. oktober indgår den fynske komposit-virksomhed i Middelfart og Mitsubishi Rayon, som er del af den gigantiske japanske koncern, et joint venture.

Fiberline får en ejerandel på 51 procent af det nye selskab under navnet Advanced Carbon Composites, mens japanerne ejer resten af selskabet, som bliver kapitaliseret, som det hedder med 23 millioner euro - svarende til 171 millioner kroner.

Det skriver Fiberline i en pressemeddelelse.

Annonce

Sikrer supplychain

Hos Fiberline Composites ved man, hvordan man laver kulfiberkomponenter til moderne vindmøllevinger.

Hos Mitsubishi Rayon, der er en del af Mitsubishi Chemicals, ved man, hvordan man laver industrielle kulfibre i store mængder.

Det nye fælles selskab sikrer Middelfart-selskabet et endnu tættere partnerskab med kulfibre-leverandørern fra Japan.

Via en tæt integreret supply chain vil selskabet også kunne tilbyde konkurrencedygtige kulfiberkomponenter til vindmølleproducenterne og dermed hjælpe branchen med at indfri målet om lavere pris på vindenergi.

Det nye selskab får til huse i Fiberlines eksisterende fabriksbygning ved den fynske motorvej nær Middelfart, og adm. direktør for Fiberline Composites Peter Thorning kalder aftalen en strategisk milepæl og et gennembrud i vindsektoren:

- Ved at matche vores kompetencer er vi sammen med Mitsubishi Rayon i stand til at sikre branchen store volumner kulfiberkomponenter til moderne møllevinger og desuden lave et endnu bedre match i mellem pris, kvalitet og leveringssikkerhed, siger Peter Thorning.

- Vi er stolte over, at Mitsubishi Rayon har valgt os som partner, siger han i pressemeddelelsen.

Også på den japanske side af bordet er der tilfredshed.

- Vi er meget tilfredse med aftalen og ser frem til endnu tættere samarbejde i fremtiden, udtaler Mitsubishi Rayons direktør Masayoshi Ozeki.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce