Annonce
Kerteminde

50 er sygemeldte med coronasymptomer i plejeafdeling: - Vi er i samme situation som resten af landet

50 medarbejdere er sygemeldte med coronasymptomer i afdelingen Sundhed, Handicap og Rehabilitering, der blandt andet tager sig af ældreplejen i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Onsdag var 50 medarbejdere i Sundhed, Handicap og Rehabilitering i Kerteminde Kommune sygemeldte med mulige tegn på coronavirus.

Nordøstfyn: Myndighederne anbefaler, at alle, der har den mindste mistanke om at være smittet med coronavirus, bliver hjemme.

Det kan mærkes på plejeområdet i Kerteminde Kommune. I hele afdelingen for sundhed, handicap og rehabilitering var der onsdag morgen omkring 50 medarbejdere ud af 900, der meldte sig syge med symptomer på corona.

Det kommer oven i det antal medarbejdere, som er syge af andre årsager, men Fyens Stiftstidende har ikke kunnet få det samlede tal af Kerteminde Kommune.

- Vi oplever i øjeblikket, at vi har flere sygemeldinger end normalt for årstiden. Det er, fordi vi ser de første eksempler på, at medarbejdere sygemelder sig med symptomer, der kan betyde, at de er smittet med covid19. Det er de samme symptomer, som hvis man har forkølelse eller influenza, og hvis man ikke har høj feber, kunne man godt forestille sig, at man i et normalt år var mødt på arbejde. Det gør man selvfølgelig ikke nu, siger direktør Anders Bjældager.

Han mener dog ikke, at Kerteminde Kommune er i sværere situation end andre kommuner.

- Der er ikke noget akut lige nu. Vi er fuldstændig i samme situation som resten af landets kommuner og regioner. Vi har en vigtig opgave, vi skal løse, i form af pleje, og vi har stort fokus på, at alle, der kan, kommer på arbejde, men at de medarbejdere, der har symptomer på sygdommen, skal blive hjemme, siger Anders Bjældager.

Annonce

Henter folk ind

For at sikre flere hænder til at hjælpe ældre og udsatte borgere er kommunen i kontakt med pensionerede medarbejdere eller personer uden for arbejdsmarkedet, som har evnerne til at træde til, ligesom der bliver efteruddannet sygeplejersker.

Anders Bjældager slår fast, at Kerteminde Kommune stadig kan tage sig af de borgere, der har behov.

- Men det er klart, at når der er færre medarbejdere på arbejde, har det selvfølgelig betydning for den pleje, der er til rådighed, siger han.

Bente Fournaise, som er sundheds- og plejechef i Kerteminde Kommune, fortæller, at sygemeldingerne ikke er spredt ud over mange forskellige afdelinger.

- Og det gør mig lidt mere rolig, at det ikke er alle steder, at vi har nogle med symptomer, siger hun og tilføjer, at man dog godt kan sammenligne bemandingen nogle steder med weekendbemanding.

Hun fortæller, at der ikke er nogen af de sygemeldte, der er blevet testet for coronavirus. Det skyldes, at sundhedsvæsnet kun tager sig af de borgere, der er i kritisk tilstand, mens borgere med milde symptomer skal klare sig selv hjemme.

- Derfor kan man sige, at der formentlig er flere af de her 50, som hurtigt vil komme tilbage på arbejde, fordi det går over på få dage, siger Bente Fournaise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce