Annonce
Nordfyn

50/50 ... på vej mod 60

Journalist Thomas Gregersen
Annonce

Lad mig tale lige ud af posen. Jeg er blevet 52, er helt fed, trekvart skallet og er lige blevet helt medlem af Ældresagen.

Det sidste er så ikke en nødvendig konsekvens af min genetiske nedsmeltning, men snarere et økonomisk træk. Jeg er ikke stolt over det og går ikke og skilter med mit medlemskort klistret fast i panden, så jeg forventer det her bliver mellem dig og mig.

Jeg kunne nemlig spare 100 kroner per måned på mine forsikringer og få procenter på Jensens Bøfhus. Der har jeg godt nok ikke været i flere år, men tanken om procenter er rar. Det er sådan noget, der er med til at gøre mig alderssvarende.

Mine unger har altid ment, at jeg opførte mig enormt barnligt, når jeg i legetøjsbutikkerne startede alle de mest larmende elektroniske påfund. Jeg efterlod mig altid en hale af dansende bamser, brølende biler og mekaniske katte der ruller rundt på gulvet efter deres egen hale.

Dengang min datter stadig turde følges med mig i tøjbutikker stod jeg som regel i bredskyggede damehatte, overdimensionerede solbriller og en fjerboa, når hun kom ud af prøverummet. Mere end en gang er hun vendt rundt på hælen som om hun ikke kendte mig - og jeg har hende mistænkt for at prøve, at finde en diskret bagudgang fra butikken.

Men den anden dag postede jeg billeder på facebook af mine roser - og dagen efter var det så, jeg betalte medlemsskabet til Ældresagen.


Men den anden dag postede jeg billeder på facebook af mine roser - og dagen efter var det så, jeg betalte medlemsskabet til Ældresagen.


Så nu formodede jeg, at kritikken fra husstandens to teenagere ville forstumme.

Men jeg vedkender mig, at jeg ikke er den typiske 50-årige. Mange af mine jævnaldrende har investeret formuer i mountainbikes af kulfiber og stramtsiddende farverige dragter i åndbart lycra.

En del har også omsat afdragsfriheden i en stor larmende amerikansk motorcykel og spiser udelukkende stenalderbrød og drikker kombucha-svamp i håb om at leve længe nok til endelig at score den der 25-årige blondine, som deres hjerner i et bølgende fatamorgana forestiller sig nogensinde ville kigge efter dem. Og HVIS hun kigger, bliver det højst med et irriteret blik, fordi oldingens potente motorcykeludstødninger overdøver facetimesamtalen med hendes veninde.

Hallo ... dit næste alderstrin i DBU's skala hedder GRAND OLD MASTERS. Du spiller ikke engang tilnærmelsesvis i samme liga som hende blondinens far.

Jeg var henholdsvis 36 og 38 da jeg fik børn og for nogle år siden overhørte en af knægtens klassekammarater mig fortælle, at jeg var fra 1967.

- Det er ligesom min mormor, sagde han!

Jeg indrømmer, at jeg har svært ved at slippe det hvide brød med birkes og tandsmør - og jeg tænker tit, om stenaldermanden overhovedet ville have valgt stenalderbrød, hvis der havde været teboller, jordbærkager og dagmartærter.

Jeg vil også gerne love, at det ikke bliver mig, du kommer ikke til at møde som en farverig spærreballon på hjul i spejlsolbriller, cykelhjelm og lycra på en alt for smal sti i Langesøskoven.

Det syn ville kunne tage livet af sunde og raske dåhjorte og så forhippet er jeg ikke på at forlænge min gang på jorden.


Det syn ville kunne tage livet af sunde og raske dåhjorte og så forhippet er jeg ikke på at forlænge min gang på jorden.


Faktisk har jeg dage, hvor jeg ville ønske jeg bare havde den store fjernbetjening med knappen til at spole frem. Så ville jeg skippe de næste godt 20 år til pensionsalderen - snuppe pensionsopsparingen - og så måske spole 20 år mere, til jeg kunne sidde på et plejehjem og bare langsomt blive mere og mere ligeglad, kynisk og politisk ukorrekt.

Jeg ville med fråde om munden kaste forbandelser efter stenalderbrødsbagere, chiafrø-forhandlere og personlige trænere.

Vi gamle har lov til, at være nogle reaktionære r......... Det er en del af jobbeskrivelsen.

For første gang i mit liv ville jeg begynde at ryge. Kun uden filter og 40 om dagen.

Jeg kender en, der arbejder på et plejehjem, hvor de kører rygestopkurser for 90-årige selvom gennemsnitstiden for at gennemføre et fornuftigt rygestop er længere end gennemsnitslevetiden på det samme plejehjem.

Da jeg for mange år siden, fik mit første job i radioen, sagde min farmor på 95, at det var sjovt at høre min stemme inde fra apparatet, men hvorfor skulle jeg dog spille sådan noget negermusik.

Det kan da godt være, at livserfaringen skulle gøre os til mere runde og rummelige mennesker. Men det er tilsyneladende kun fysisk vi bliver mere runde og rummelige.

- Du har vel fået filet nogle kanter af, efter så mange års levet liv.

NEJ! Jeg har ej. De eneste kanter der er forsvundet er mine synlige ribben og hofteskåle. Indeni bliver vi gamle åbenbart kun mere og mere kantede og umulige efter 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce