Annonce
Sydfyn

50-årig mand varetægtsfængslet i to uger: Var i besiddelse af en bred vifte af stoffer

En 50-årig mand blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
En 50-årig mand blev under et grundlovsforhør mandag eftermiddag sigtet for at have været i besiddelse af stoffer og videresælge dem. Manden erkendte, at hans årelange stofmisbrug havde taget overhånd, men han nægtede at have videresolgt stofferne. Han blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Svendborg: En 50-årig mand havde følelserne uden på tøjet, da han mandag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Her blev han sigtet for tre gange indenfor kort tid at have været i besiddelse af så store mængder narkotika, at politiet mistænker ham for at videresælge stofferne.

Men manden forklarede i retten, at stofferne var til eget forbrug.

- Da jeg blev anholdt i nat, havde jeg blæst hjernen ud. Jeg tager stoffer for at miste kontakten til mig selv. Jeg ved godt, at jeg er ude på et skråplan, men jeg tager stoffer, fordi jeg har svært ved at være sammen med mig selv, forklarede manden, der erkendte, at han havde været i besiddelse af stofferne men nægtede, at han havde i sinde at videresælge stofferne.

- Det kan godt være, at jeg ligner en kæmpe idiot, men jeg er ikke byens store narkohandler. Jeg har forsøgt at selvmedicinere mig, fordi jeg ikke kan tåle den medicin, jeg har fået igennem mange år i psykiatrien, forklarede manden.

Annonce

Tidligere fængslet

Manden blev i retten sigtet for tre forhold.

Det første forhold skete den 28. december, hvor han blev standset i en bil ved Lagerbox Fyn på Jönköbingvej i Svendborg. Her var han blandt andet i besiddelse af 32 gram amfetamin, 0,7 gram kokain, 4,5 gram hash, 1 joint og forskellige receptpligtige piller.

Det andet forholdt skete den 5. januar, hvor han blev anholdt ved Superbrugsen i Kværndrup. Her var han i besiddelse af 4 gram hash, 6 gram skunk og 2,5 gram svampe.

Og det tredje forhold skete natten til mandag - klokken 03.25, for at være helt præcis - hvor han blev anholdt på Toldbodvej i Svendborg. Her var han i besiddelse af 8,5 gram amfetamin, 150 gram hash samt forskellige receptpligtige piller.

Manden har tidligere været fængslet på grund af narkotika, men han forklarede i retten, at han igennem de sidste ti år har haft styr på sit liv.

- Jeg har dyrket min egen hamp i mit bryggers, så jeg kunne selvmedicinere mig og trappe ud af den medicin, jeg fik i psykiatrien. Men jeg ved godt, at jeg i den sidste tid er kommet ud på et skråplan. Jeg har besluttet at gå i behandling, forklarede han i retten.

Dommeren var dog ikke tryg ved at løslade manden, og han blev derfor varetægtsfængslet i 14 dage. Manden kærede ikke afgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Odense For abonnenter

Kommunal kontrol: Rockere, bandemedlemmer og deres koner og kærester har mistet millioner de sidste tre år

Annonce