Annonce
112

50-årig dømt: Filmede og fotograferede sin nøgne steddatter over 1500 gange

Manden forklarede under første retsmøde, at han tror, det er "spændingen" ved at tage billederne, der fik ham til det. Det er ikke en seksuel lyst til mindreårige ifølge ham selv. Arkivfoto: Michael Bager
Mandag blev en 50-årig mand fra Nordøstfyn dømt til en betinget straf i sagen, hvor han over 1500 gange har fotograferet og filmet sin nøgne, mindreårige steddatter og taget otte nøgenbilleder af en seksårig i en SFO.

Nordøstfyn: En 50-årig mand fra Nordøstfyn er af Odense Byret mandag blevet idømt betinget fængsel i seks måneder, 160 timers samfundstjeneste og mulig sexologisk behandling.

Manden har tidligere tilstået at have fotograferet og filmet sin helt eller delvist nøgne, mindreårige steddatter uden hendes kendskab, at have taget nøgenbilleder af en tilfældig seksårig i en SFO og have haft ikke under 1901 børnepornografiske billeder og videoer på sin stationære computere, bærbare computer og et USB-stik.

For at undgå turen bag tremmer skal den 50-årige mand udføre de 160 timers samfundstjeneste inden for otte måneder. Han skal også holde sig fra kriminalitet i et år. Og i prøvetiden på et år skal han være under tilsyn af Kriminalforsorgen, der bestemmer, om og hvor længe han skal i sexologisk behandling. Noget, han frivilligt er startet i, inden retssagen er begyndt.

Manden skal også inden for 14 dage betale 15.000 kroner i erstatning til sin steddatter og 5.000 kroner til den seksårige. Et erstatningskrav, han tidligere "kun" har erkendt overfor steddatteren, og hvor han ikke er enig i beløbenes oprindelige størrelse på 20.750 kroner til steddatteren og 5.000 kroner til den seksårige.

Han har valgt at modtage dommen, fortæller mandens forsvarsadvokat Troels Maglegaard.

- Han er selvfølgelig ked af det, der er sket. Men han er godt tilfreds med, at det er blevet en betinget dom, siger advokaten.

Annonce

Over 1500 billeder af steddatter

Da tilståelsen faldt i Odense Byret i slutningen af maj, kom det frem, at manden i en periode på fire år havde fotograferet sin nøgne steddatter 1500 gange og filmet hende 69 gange i deres fælles hjem og sommerhus på Nordøstfyn. Hun var 14 år, da det begyndte i juli 2014.

Det kom også frem, at den 50-årige mand den 26. juni sidste år havde taget otte billeder af en seksårig pige i sin søns SFO, da hun kom løbende nøgen efter en vandkamp.

Alle billeder og videoer blev organiseret i mapper og ført fra mandens smartphone over på hans stationære computer, bærbare computer og et USB-stik. Alle dele blev ved dommen besluttet konfiskeret.

Den 50-årige er ikke tidligere dømt, og han har ikke delt billederne og videoerne. Det lagde dommeren vægt på under udmålingen af straffen, samt at manden ikke havde iscenesat billederne, og at videoerne og billederne ikke viste seksuel aktivitet.

Avisen skriver ikke navne på de forurettede eller den dømte af hensyn til, at ofrene ikke må kunne identificeres. Af samme årsag fremgår andre oplysninger, der kan identificere dem - som præcisering af hvor det er sket og hvilken SFO - heller ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce