Annonce
Fødselsdag

50 år: Landsholdsdebuten kom i Mar del Plata - i sidste minut

- - SUPERLIGA - SILKEBORG-OB(1-1) - - Silkeborgs Michael Larsen har søndag april 19, 1998 scoret mod OB. Tv.: Den tidligere Silkeborg-spiller, OBs Michael Hansen. Ernst van Norde/NORDFOTO

Michael Larsen fylder 50 år onsdag den 16. oktober.

Michael Larsen startede barndomsfodbolden i Fraugde, men søgte til B1913 som 15-årig og spillede også de første tre seniorår i den blå trøje på Campus i Odense. 75 kampe og fem mål blev det til.

I 1992 skiftede Michael Larsen til rød trøje, da Viggo Jensen, Silkeborg IF-træner på det tidspunkt, hentede forsvarsspilleren til Midtjylland, hvor det de næste 10 år blev til 269 kampe. Viggo Jensen, der også var træner for OL-landsholdet, udtog Larsen til OL i Barcelona i 1992, hvor han var på banen i to ud af holdets tre kampe i Catalonien.

Debuten på det rigtige A-landshold kom i Mar del Plata ved Atlanterhavskysten, hvor han kom på banen i det 119. minut mod Argentina i kampen om Trofeo Artemio Franchi, som blev tabt efter straffesparkskonkurrence.

I Parken spillede Larsen senere hele VM-kampen mod Albanien, som blev besejret 4-0.

Forsvarsspilleren scorede trods pladsen i de bageste rækker 25 mål i det midtjyske, blandt andet som straffesparkskytte. Med højdepunkter i 1992-'93, hvor SIF blev dansk mester, og i 2001, da klubben vandt sin første pokalfinale.

Efter en aktiv karriere præget af skader gled Michael Larsen over i rollen som fysioterapeut, og som sådan fungerer han i dag i Silkeborg IF som en del af klubbens sundhedsstab. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce