Annonce
Fødselsdag

50 år: Landsholdsdebuten kom i Mar del Plata - i sidste minut

- - SUPERLIGA - SILKEBORG-OB(1-1) - - Silkeborgs Michael Larsen har søndag april 19, 1998 scoret mod OB. Tv.: Den tidligere Silkeborg-spiller, OBs Michael Hansen. Ernst van Norde/NORDFOTO
Annonce

Michael Larsen fylder 50 år onsdag den 16. oktober.

Michael Larsen startede barndomsfodbolden i Fraugde, men søgte til B1913 som 15-årig og spillede også de første tre seniorår i den blå trøje på Campus i Odense. 75 kampe og fem mål blev det til.

I 1992 skiftede Michael Larsen til rød trøje, da Viggo Jensen, Silkeborg IF-træner på det tidspunkt, hentede forsvarsspilleren til Midtjylland, hvor det de næste 10 år blev til 269 kampe. Viggo Jensen, der også var træner for OL-landsholdet, udtog Larsen til OL i Barcelona i 1992, hvor han var på banen i to ud af holdets tre kampe i Catalonien.

Debuten på det rigtige A-landshold kom i Mar del Plata ved Atlanterhavskysten, hvor han kom på banen i det 119. minut mod Argentina i kampen om Trofeo Artemio Franchi, som blev tabt efter straffesparkskonkurrence.

I Parken spillede Larsen senere hele VM-kampen mod Albanien, som blev besejret 4-0.

Forsvarsspilleren scorede trods pladsen i de bageste rækker 25 mål i det midtjyske, blandt andet som straffesparkskytte. Med højdepunkter i 1992-'93, hvor SIF blev dansk mester, og i 2001, da klubben vandt sin første pokalfinale.

Efter en aktiv karriere præget af skader gled Michael Larsen over i rollen som fysioterapeut, og som sådan fungerer han i dag i Silkeborg IF som en del af klubbens sundhedsstab. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce