Annonce
Sport

5 ting du ikke vidste om Besancon

Besancon var i vinter på besøg hos Viborg HK, da de deltog i sidste sæsons EHF Cup. Foto: Scanpix
Én af fransk litteraturs største forfattere er blandt andet født i byen, der første gang blev omtalt 58 år f.kr.
Annonce

En verdenskendt forfatter, en romersk kejser og ure. Sport Fyn har været et smut i historiebøgerne for at lære Besancon bedre at kende, inden Odense Håndbold i november drager til Frankrig i EHF Cuppen.

Annonce

1 Victor Hugo

Den 26. februar 1802 blev den store forfatter Victor Hugo født i Besancon. Victor Hugos forfatterskab hører ind under romantikken, hvor han skrev kendte værker som Les Misérables og Klokkeren Fra Notre Dame.

Annonce

2 Den grå by

Besancon har et anderledes udtryk end mange andre europæiske byer. Byen er kendt for dens unikke akitektur, da mange af byens ældre huse og bygninger har grå/blålige nuancer, da de er opført af en lokal type kalksten.

Annonce

3 Frankrigs ur-hovedstad

Besancon er kendt som Frankrigs historiske centrum for ur-produktion. På sit højeste – i starten af 1900-tallet – var der således 20.000 arbejdere ansat i ur-industrien.

Annonce

4 Julius Cæsar

De første optegnelser over byen findes i Commentarri de bello Gallico fra 58 f.kr. hvor byen blev benævnt Vesontio. Forfatteren til bogen var ingen ringere end Julius Cæsar, og han indledte samme år sit indtog i Gallien.

Annonce

5 Fire nationale mesterskaber

ESBF Besancon har vundet fire nationale mesterskaber. Alligevel skal man helt tilbage til 2003 for at finde det seneste af slagsen. Holdets seneste medalje kom i hus i 2018, hvor det blev til bronze i ligaen. Besancon var i sidste års EHF Cup i gruppe med danske Viborg, hvor danskerne trak sig sejrrigt ud af begge opgør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce